• HasseA

    Blåser henne

    Det är alltid rätt problematiskt när man bara hör en sida. TS, om vi skulle få prata med din fru, vad skulle hon säga om er relation?

    Tex, skulle hon säga att du är en underbar man som alltid satt henne främst, att ni har en jättebra relation, där ni kan prata om allt med stor förståelse, att kärleken och vänskapen mellan er är stor.

    Eller, skulle hon säga att hon känner att du inte tycker hon är så viktig, att du visat sidor som hon inte sett från början och som hon inte alltid uppskattat, att er relation en längre tid varit rätt kass, och att ni aldrig kunnat prata djupt och ärligt med varandra utan att det blivit hårda ord? Och att kärleken, i alla fall från henne, varit borta länge?

    Den bild av dig själv som du ger i denna tråd, gör att i alla fall jag får vibbar om det senare svaret. Jag får till och med vibbar om att du skulle kunna vara en sån person som i framtiden skulle förfölja din framtida exfru. Jag kan ha helt fel, naturligtvis, du kanske är en annan sorts person, men det är så jag upplever dig i denna tråd. Är det den bild du vill ge av dig själv?

    Och om hennes svar hade varit det senare av mina två exempel, i så fall kanske det inte var så lätt för henne att börja prata om er relation - utan lättare att fly till en annan? Inte för att det är vackert att göra så, men det är ganska mänskligt.


  • HasseA
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-09 11:44:56 följande:
    Jo visst stämmer det att ett mynt har två sidor. Men å andra sidan.... spelar det någon roll hur deras relation såg ut, att bete sig som hon gjort blir väl inte ok oavsett?

    Du skriver tex att det kanske hade varit lättare för henne att prata om... blir det ok att bedra någon för att det är lättare än att prata? Blir det ok att sno andras pengar för att det är lättare än att fråga?

    Att prata om "mänskligt" håller ju inte riktigt heller för allt vi människor gör är ju mänskligt men allt folk gör är inte alltid acceptabelt eller hur? Dessutom beter ju sig inte alla människor på samma sätt eller gör samma misstag. Det är ju mänskligt att bli arg tex, men det betyder ju inte att det är ok att gå lös på andra för det. Om att vara mänsklig är en giltig ursäkt för otrohet/bedrägeri så borde det väl i så fall vara en giltig ursäkt för precis allt människor gör, eller?
    Jag skrev inte ett ord om att det OK att göra som hon gjort. Jag skrev på slutet Och om hennes svar hade varit det senare av mina två exempel, i så fall kanske det inte var så lätt för henne att börja prata om er relation - utan lättare att fly till en annan? Inte för att det är vackert att göra så, men det är ganska mänskligt.

    Jag resonerar mer om hämnden, om den är relevant. Man är två i en relation. Kanske TS behandlade sin fru illa under lång tid (vilket inte skulle anses OK) så att hon till slut hamnar i en annan relation (som inte heller är OK).

    Vi vet väldigt lite om hur det hela gått till. Och jag tror att de som här direkt tycker att TS ska hämnas, mycket väl kan ändra uppfattning totalt om de hörde fruns version om hur det gått till. Så många skilsmässor har jag varit med om i min bekantskapskrets att jag vet att versionerna kan skilja "ganska mycket" när man pratar med de båda parterna.
  • HasseA
    Anonym (jaha) skrev 2020-09-09 13:38:07 följande:
    Ja, visst är det märkligt att man tycker det är ok att hon ska kunna fortsätta blåsa andra som hon vill?
    Är det inte en ganska stor skillnad i att berätta för folk att frun blåser dem på pengar, och att som TS skrev i trådstarten "Jag har låtsats förlåta henne men jag väntar bara på rätt ögonblick att totalt sabba hennes liv.". Jag tycker det är två ganska skilda saker.

    Vi vet som sagt inget om hon förtjänar att få sitt liv totalt sabbat - kanske det är TS som borde sitta i fängelse för misshandel, vad vet vi? Jag tror ju verkligen inte att det är så, men jag har ju ingen aning om vad som hänt i deras relation tidigare. Kanske frun absolut förtjänar att få hela sitt liv förstört - kanske hon i så fall till slut tycker att hon lika gärna kan ta livet av sig. Är det vad ivrarna för hämnd i denna tråd vill? Att en persons liv ska blir helt förstört utan att veta ett skit om bakgrunden?
Svar på tråden Blåser henne