Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Bjuda förskolegrupp på kalas

    Är lite nyfiken på hur andra tänker i den här frågan. Personligen tycker jag att man bjuder hela gruppen eller ingen alls. Man väljer mao inte ut vissa bara och delar ut kalasinbjudningar till. Är detta ett gammeldags tänk??

    Min son går i en liten förskolegrupp (mellan 10-15 barn) och bara vissa utvalda har blivit bjudna på kalas hos ett barn.

    Vad tycker ni andra? Hur bör man göra egentligen?

  • Svar på tråden Bjuda förskolegrupp på kalas
  • Anonym (Mamma)
    fjanten skrev 2020-09-11 20:14:32 följande:

    Så ska man förstås sköta det hela snyggt - inte lämna inbjudningar i något fack på förskolan, utan meddela per post eller sms exempelvis. Så kan ju barnen såklart snacka på förskolan ändå. Fingertoppskänslan är ju sällan helt utvecklas hos förskolebarn.


    Det kan jag hålla med om. I det här fallet har barnen fått inbjudningar på sina lådor i kapprummet så det har varit fullt synligt vilka som fått och vilka som inte fått.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Kvinna 39) skrev 2020-09-11 20:20:08 följande:

    Jag skulle aldrig bjuda hem tio ungar i fsk-ålder!  Kanske en handfull.


    Okej. Hur skulle du bjuda de barnen då? Personlig kontakt med föräldrarna? Inbjudningskort på förskolan?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (tänk till) skrev 2020-09-12 19:26:41 följande:

    Om man inte bjuder alla i en viss grupp (t.ex. alla pojkar födda samma år eller annat urval) så måste man verkligen tänka till. Min son var med om att de var 5 killar som lekte mycket tillsammans och en av killarna hade kalas och bjöd alla utom min son. Han var så ledsen när de andra pratade om kalaset på skolan. 

    Det visade sig då att den killens mamma helt enkelt inte hade fattat att det var ett gäng på 5 som lekte och när hon sagt att han fick bjuda 3 stycken hade han räknat upp de andra 3 först (trots att det faktiskt var min son han lekte mest med) och sedan var det stopp. Så jag skulle säga att det är väldigt viktigt att kolla av att inte sätta en gräns typ "du får bjuda 5 stycken" och så innebär det att en i ett gäng blir utesluten utan anpassa antalet till hur kompisgrupperna faktiskt ser ut (+ se till att inte bjuda fler än hälften). 

    Jag förstår att alla inte kan bjuda alla, men om man inte kan det så måste man faktiskt tänka på att ta ansvar för de känslor som det kan riva upp hos andra och göra vad man kan för att det ska bli bra. 


    Precis så tänker jag med! I vårt fall är dom en 5-6 st barn som leker mycket tillsammans och alla utom mitt barn blev bjudna på kalas hos ett av barnen. Det känns jättetråkigt. Jag tror att alla föräldrar är rädda att deras barn ska hamna utanför.
Svar på tråden Bjuda förskolegrupp på kalas