Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Diabetes typ 1 och viktminskning

    SLM skrev 2020-09-13 18:49:27 följande:

    Hej, jag är en tjej på 28 med diabetes typ 1 sedan 10 år tillbaka. Jag har bra värden och mår bra i min diabetes. Nu efter att jag fått barn så försöker jag gå ner i vikt, jag är absolut inte överviktig men vill helt enkelt tillbaks till min kropp förut (i den mån det går). Men jag tycker det är så

    Svårt att få resultat och nu undrar jag om min diabetes är en anledning till det (har läst att insulin är fettbindande).

    Jag äter enligt mig själv väldigt bra och inte heller några stora mängder (inga snabba kolhydrater, knappt bröd, pasta, ris mm till vardags). Någon gång i veckan äter jag fikabröd/choklad, och det känns som att jag när jag äter nyttigt inte går ner något men så fort jag äter något onyttigt går jag upp (säkert mkt vätska men). Jag rör på mig en del, både promenader och styrka.

    Problemet är väl också att jag ligger lite pressat i mina värden och får en del låga värden som jag såklart måste häva med mat ex nattetid. Samtidigt så är jag nöjd med mitt hba1c (45) så vill inte lägga mig högre.

    Jag känner mig frustrerad att ingenting händer och vet inte vad jag ska göra.. någon som känner igen sig/har något bra tips?!


    Tror inte det är bra att äta fikabröd överhuvudtaget om man har diabetes typ 1, just eftersom typ 1 är så allvarligt. Men jag vet inte, det är min spontana tanke bara. (inget anklagande här, förstår att det är svårt att ändra vanor.)

    Är du inte överviktig, men ändå förändrad i kroppen- så är inte det konstigt eftersom du har fött barn.

    Förstår inte riktigt varför du är missnöjd med din kropp? Du behöver inte gå ner i vikt, kanske bara få fastare kropp? (enligt dig själv alltså). Då är det förmodligen styrkeövningar som är det viktiga.  
    Har du kontakt med en diestist, som kollat att du äter det som är bäst lämpat för människor med diabetes typ 1?
    Lycka till!! 
  • Anonym (Anonym)
    KittyK80 skrev 2020-09-13 19:41:04 följande:
    Man kan absolut unna sig något sött ibland, man justerar sitt insulin beroende på vad man äter.

    Ts, jag har också typ 1 och visst blir det svårare. För känningar kan jag rekommendera att ha en sådan lite juicekartong vid sängen. Dricker halva om jag vaknar med lågt blodsocker och det är bara typ 50 kcal. Blir betydligt mer om jag går upp och äter, eftersom man blir så himla hungrig när man är låg.
    Klart man 'kan'. Men frågan är om det är det bästa för hälsan. Det är det jag menar, TS gör som hon vill såklart, det var bara en tanke i all välmening.
  • Anonym (Anonym)
    EpicF skrev 2020-09-14 17:50:41 följande:
    Bra är det inte att äta fikabröd oavsett diabetes eller inte. Onyttigt och något man inte bör är. Men är inte fara att äta det ibland, eller äta annat sött godis ibland. Oavsett om man har diabetes eller inte.

    Som sagt, jag menade inget illa alls. Eftersom jag inte är insatt i exakt vad som händer i kroppen när man har diabetes, så jag funderade bara på om det KAN ha inverkan på vikten.

    Jag dömmer ingen som fikar oavsett om personen har diabetes eller inte. 


    Om det inte är fikat som är problemet så kanske TS kan öka på träningen för att gå ner i vikt.

    <3 

Svar på tråden Diabetes typ 1 och viktminskning