Inlägg från: KittyK80 |Visa alla inlägg
  • KittyK80

    Diabetes typ 1 och viktminskning

    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-13 19:33:26 följande:
    Tror inte det är bra att äta fikabröd överhuvudtaget om man har diabetes typ 1, just eftersom typ 1 är så allvarligt. Men jag vet inte, det är min spontana tanke bara. (inget anklagande här, förstår att det är svårt att ändra vanor.)

    Är du inte överviktig, men ändå förändrad i kroppen- så är inte det konstigt eftersom du har fött barn.

    Förstår inte riktigt varför du är missnöjd med din kropp? Du behöver inte gå ner i vikt, kanske bara få fastare kropp? (enligt dig själv alltså). Då är det förmodligen styrkeövningar som är det viktiga.  
    Har du kontakt med en diestist, som kollat att du äter det som är bäst lämpat för människor med diabetes typ 1?
    Lycka till!! 
    Man kan absolut unna sig något sött ibland, man justerar sitt insulin beroende på vad man äter.

    Ts, jag har också typ 1 och visst blir det svårare. För känningar kan jag rekommendera att ha en sådan lite juicekartong vid sängen. Dricker halva om jag vaknar med lågt blodsocker och det är bara typ 50 kcal. Blir betydligt mer om jag går upp och äter, eftersom man blir så himla hungrig när man är låg.
  • KittyK80
    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-13 19:49:42 följande:
    Klart man 'kan'. Men frågan är om det är det bästa för hälsan. Det är det jag menar, TS gör som hon vill såklart, det var bara en tanke i all välmening.
    Nä fikabröd är naturligtvis inte det bästa för någons hälsa, men det behöver inte påverka blodsockret eftersom detta numera enkelt kan justeras, så att en typ 1-diabetiker inte kan fika en gång i veckan stämmer inte riktigt. Men det är jättevanligt med sådana kommentarer.
Svar på tråden Diabetes typ 1 och viktminskning