Inlägg från: Anonym (Linda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Linda)

    Diabetes typ 1 och viktminskning

    Anonym (Anonym) skrev 2020-09-13 19:49:42 följande:

    Klart man 'kan'. Men frågan är om det är det bästa för hälsan. Det är det jag menar, TS gör som hon vill såklart, det var bara en tanke i all välmening.


    Fikabröd kan göra under med hälsan. Social samvaro ofta, njutning och glädje i vardagen. Tom på endokriavdelningen får du fika och efterätt för att det gör patienterna gott. Och sluta tro saker om typ 1 diabetes.

    Ts: när det gäller viktminskning så är det samma som för andra. Mpnga typ1 gilla Viktväktarna. Minska ditt insulin så du slipper låga värden. Du kan ha 45 utan låga värden. Jag har 42 och är typ aldrig låg utan satsar på att vara jämn i stället med motion och bra koll på värdena och minskad stress men det är ju svårt med småbarn. Värdena kan vara hoppiga pga av att du just har småbarn och allt vad det innebär så klappa dig på axeln och kämpa på, vi kan inte styra allt.
  • Anonym (Linda)
    SLM skrev 2020-09-14 07:14:57 följande:

    Tack för svar :) skönt att du hittat en bra balans :)


    Ja men som sagt mina barn är större. Din kropp är annorlunda efter barnfödande och med sömnbrist, hormoner som snurrar och allt annat som.kan stressa så är det okej att inte ha perfekt blodsocker eller vikt för den delen. Du behöver inte pressa dig. Och att vara låg ofta och därför få bättre värden är inte heller bra. Njut av bebis i stället och var tacksam över hur din kropp fixade det!
  • Anonym (Linda)
    EpicF skrev 2020-09-14 20:22:17 följande:

    Allt socker, fikabröd och godis har inverka på vikten oavsett om man har diabetes eller inte.


    Det har det inte alls. Om du äter fika bröd varje dag men äter mindre kalorier än vad du gör av med så går du ner. Om du äter annat men för mycket går du upp. Socker är bara en kolhydrat. Utan kohhydrater fungerar inte kroppen, framförallt inte hjärnan. Allt handlar om balans och lite sött ingår i en balaserad kost bäde för kropp och själ.
Svar på tråden Diabetes typ 1 och viktminskning