Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n

    Jag kan tycker självklart att man ska stötta sina vuxna barn om man kan- men gränsen är hårfin när det gäller att göra de en björntjänst!

    Jag är kvinna så förstår absolut mammans tankesätt MEN ingen av föräldrarna är betalningsskyldiga för en 20 årig vuxen person.. att bli vuxen betyder att man behöver ta hand för sig själv. 
    Den unga vuxna har inte klarat av sina studiepoäng och får inget CSN - varför? Finns det svårigheter som ligger bakom så behöver flera insatser göras såklart.. 
    En 20 åring har rätt till SOC, försörjningsstöd, aktivitetsstöd om det finns en diagnos..  det finns hjälp att få! Men då måste man också ansöka om det. 

    Att pappa bara betalar löser inte situationen! Sen ska inte mamma bara betala heller!
    Hur ska en 20 åring lära sig att vara vuxen, stå på sina egna ben om man fortsätter olja banan, fortsätter "stjälpa" så att den unga vuxna inte behöver "fejsa" saker för mamma/pappa betalar ju .. Seriöst.

    Jag har själv fått hjälp av mina föräldrar när det har varit lite tufft i livet, som en skilsmässa som drog ut på tiden och jag var föräldraledig med ett hus att betala för. Jag är helt med på att hjälpa sina barn - men då ska barnet också ha försökt själv, försökt lösa problemet. Inte att mamma/pappabanken ska va det första man tänker på som en quick-fix.  

Svar på tråden Mitt ex vill att jag ska betala för vårt vuxna barn, som bor hos h*n