• Baconpie

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Hej,

    Så startar jag då ännu en ny tråd för alla oss som försöker med första barnet. Fyll gärna på i listan med ålder och BIM. 

    Hoppas att oktober bringar fruktbarhet för oss alla. 

  • Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet
  • LillaHjärtat2
    Jenzia skrev 2020-10-08 16:57:55 följande:

    Tråkigt med ditt missfall =( Hoppas du snart fått nytt plus <3Mensen är ju sällan sen eftersom perioden mellan ägglossning och mens är relativt stabil. Kan variera +-1. Det är snarare ägglossningen som ibland blir sen. Så kanske kom din ägglossning senare än du tror? Tempar du för att bekräfta att ägglossning faktiskt skett? Ägglossningstester ger bara en indikation på att ägglossningen är på G, efter ett positivt test kan det dröja flera dagar innan ägget faktiskt släpper. Ibland måste kroppen också sända ut ytterligare signaler till kroppen om att släppa ägget, så då kan ägglossningen betydligt senare än vad man trott.Om du ska börja testa med ägglossningstester hade jag börjat på CD10, om du har en cykel på ca 28 dagar. Annars hade jag kikat på tidigare cykler, när brukar din ägglossning komma och hur många dagar har du mellan ägglossning och mens?


    Tack!!<3 Hoppas det också! Hoppas vi alla här inne får pluss snart<3

    Så kan det faktiskt vara, har inte tänkt på det! Jag tog ägglossningstest för första gången förra månaden. Fick en glad gubbe på Cb 15/9. Men hade sedan ?ägglosningflytningar? runt 25/9 vilket kanske var då ägglossningen var. Det kan ju förklara varför mensen dröjer. Blödningen har fortfarande inte kommit igång, endast lite brun flytning på dagen. Får se om det sätter igång annars får jag väl göra ett nytt gravtest. Hoppet är väl det sista som lämnar en <3
  • bananmilkshake
    pyjamasparty22 skrev 2020-10-08 12:21:18 följande:
    Nä men dricker inte heller så värst, dock fyller sambon år på lördag. Den dagen jag tror efter äl.. så vet inte om man kan ta ett glas vin ändå. Sen dricker jag inte så mycket, har liksom inte druckit på en månad..

    Trodde inte kvinnokroppen skulle vara så svårmotaglig för spermier..

    När har du bim?

    Åh jaha, ja det är svårt att ge råd om förstås, men personligen hade jag nog tagit mig några sippar. 


    Den 17 mars, om jag minns rätt. Önskar nästan jag inte tittat vilket datum det var, försöker att stänga av hjärnan, haha. När har du?

  • bananmilkshake
    bananmilkshake skrev 2020-10-08 20:00:11 följande:

    Åh jaha, ja det är svårt att ge råd om förstås, men personligen hade jag nog tagit mig några sippar. 


    Den 17 mars, om jag minns rätt. Önskar nästan jag inte tittat vilket datum det var, försöker att stänga av hjärnan, haha. När har du?


    Haha, jag döööör. 17 mars?! Har ingen aning om var det kom ifrån. 17 oktober såklart. Tungan ute
  • LillaHjärtat2
    Jenzia skrev 2020-10-08 16:51:26 följande:

    Tråkigt med ditt missfall =( Hoppas du snart fått nytt plus <3

    Mensen är ju sällan sen eftersom perioden mellan ägglossning och mens är relativt stabil. Kan variera +-1. Det är snarare ägglossningen som ibland blir sen. Så kanske kom din ägglossning senare än du tror? Tempar du för att bekräfta att ägglossning faktiskt skett? Ägglossningstester ger bara en indikation på att ägglossningen är på G, efter ett positivt test kan det dröja flera dagar innan ägget faktiskt släpper. Ibland måste kroppen också sända ut ytterligare signaler till kroppen om att släppa ägget, så då kan ägglossningen betydligt senare än vad man trott.

    Om du ska börja testa med ägglossningstester hade jag börjat på CD10, om du har en cykel på ca 28 dagar. Annars hade jag kikat på tidigare cykler, när brukar din ägglossning komma och hur många dagar har du mellan ägglossning och mens?


    Svarade inte på det sista. Innan missfallet i juni hade jag 28 dagars cykel. Efter missfallet har min cykel blivit 31 dagar. Men nu denna månad är jag uppe på 35 dagar. Använde ägglossningstest första gången i september. Har tidigare inte haft koll när ägglossningen varit utan vi har haft ett regelbundet samliv. Tror ju dock inte vi prickade in ägglossningen ändå trots ägglossnings test. Åh det är så mycket svårare än vad jag trodde att skaffa barn. Här har man ätit p-piller alla år och varit rädd för att bli gravid och så visar det sig vara så svårt. Min närmaste kompisar blev alla fyra gravida på första försöket. Man ska inte jämföra sig men det blir ju lätt så. Många frågar när man ska skaffa barn och då får man snällt le och säga det får vi se när det blir. Men innombords blir man ledsen varje gång för man vill ju inget hellre än att vara gravid <3
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-10-08 18:13:10 följande:
    Ja men precis! Infertilitet på grund av den manliga faktorn har tydligen ökat rätt drastiskt =( Man kan ju tycka att vi skulle ha bättre hälsa idag än för 100 år sedan!

    Om du inte sett Handmaids Tale nu så gör det inte framåt heller, hemsk serie! Mådde fysiskt dåligt av att se den.. (men den är ju kritikerrosad). 

    Vad gullig du är så hyllar mina värden, jag tänker ju bara att de inte säger så mycket om mina möjligheter att bli gravid ändå. Jag blev dock positivt överraskad över värdet för progesteron, för jag har hela tiden trott att det skulle vara lågt. Men jag verkar ligga på bra nivå, i alla fall den cykeln som detta test togs (är ju också en färskvara som påverkas av hur bra gulkroppen blev från äggblåsan i just den cykeln).

    AHM är ju något slags värde för ens äggreserv, dvs hur lättstimulerade mina äggstockar är. 28 är liite i överkant för optimal fertilitet, men det är bättre att ha lite högre än lågt. Jag tror man mäter AHM ffa för att klargöra om det behövs mer eller mindre hormonstimulans vid en eventuellt IVF-behandling.

    NEEEJ, inga multipla mf! Det kommer inte hända! Slå bort tanken direkt! Ok? Positiva affirmationer är det som gäller, föreställa dig den växande magen! (som inte beror på Corona lock down ).

    Oh la la, lite lammkött var det ja Haha, är ni födda samma år eller hur var det? Pratar ni något om hur många barn ni vill ha? Om ni vill ha pojke eller flicka? Vad det ska heta osv?

    Hahaha, måste sluta med alla huskurer för att förbättra äggkvalité, slemhinna och progesteron till nästa cykel och finna lite ro i att allt ser bra ut
    Haha OK, ska inte börja kolla på den nu, låter ju inte heller som det man vill kolla på om man vill ha lite gravid-pepp Tungan ute

    Såklart det inte säger allt, men det säger ju ändå något viktigt. Så det bör du vara riktigt glad över Skrattande Har suttit här på arbetstid nu och kollat upp mina testresultat och konverterat enheter.. suck på mig själv. Men det visade sig iaf att mitt resultat på progesteron motvarar 53.1 nmol/L, så det var ju inte så dåligt ändå. Prolaktinet verkar landa precis under 200 om man räknar om så det var väl också helt OK. Ah OK, AMH alltså. Kollade upp det nu, verkar vara ett bra test att ta! Här verkar de testa FSH istället, och det har jag tagit tre gånger. Jag har inte tagit det på rätt dag i cykeln någon gång dock, på CD 21 var det 3, så känns inte som att det sa så mkt om själva äggreserven :/ Verkar som att högt värde på AMH är bra iaf? 

    Det är bra att du håller mig på mattan haha, du har helt rätt, ska inte tänka såna dumma tankar (Corona har för övrigt verkligen tagit ut sin rätt..). Nä, jag är född året innan honom, så jag är 32 och blir 33 i maj Glad Hoppas kunna vara gravid vid det laget i alla fall, det hade varit skönt. Min man vill ha typ fyra barn, men jag hade nöjt mig med kanske tre (även två om detta drar ut på tiden). Samtidigt så har jag sagt till honom att jag inte vet hur många vi hinner med heller, vill inte ha barn när jag är typ 45 liksom, mest pga alla risker. Gällande kön så kommer vi inte vilja veta vid ultraljudet även om de kan se det, jag vill gärna ha en överraskning vid födseln. Däremot är jag helt övertygad om att den första kommer bli en flicka. Jag brukar alltid gissa rätt i alla fall vad gäller kompisars bebisar, så vi får väl se om jag har rätt även nu. Vi bestämde att "hon" skulle heta Maja Harper när jag var gravid senast, vi får väl se om det håller i sig till nästa gång Flört Min man som har noll koll på svenka namn kollade upp nån lista och kom och sa att hans favoritnamn var Knut, Barbro och Snorre, jag dog!! Haha! Det blir det inte i alla fall. Har ni pratat något om det? Så roligt att tänka på Skrattande

    Ja, njut av det ett tag. Allt ser perfekt ut och du är mer redo än någonsin att få ett plus. Det kommer snart <3 
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-10-08 18:37:54 följande:
    Ja jag vet inte vad som har hänt helt ärligt! Men ska mäta både oralt och vaginalt imorgon bitti tänkte jag. Kanske jag som sover sämre munnen öppen hahaha skulle bara så gärna vilja ta en massa prover och få det svart på vitt om något är helt knas i kroppen... för jag har även vissa symtom på för höga androgener med typ lite hårväxt i ansiktet + magen samt fått mer finnar (vilket jag aldrig fick när jag åt minipiller). Så jag tror faktiskt att jag ligger för högt där (vilket jag vet att jag gör men kvinnokliniken avfärdade det). Så funderar på om jag ska slänga ut pengar på Werlabs men vet inte.

    Åh heja! Wow vad kul om det börjar redan. Här var det riktigt negativt så jag lär få vänta 5-6 dagar. Är så tröttsamt att ha ÄL så ?sent? som jag har det.

    En fråga, tog du dina prover fastande på morgonen? För läste nu att tsh ska ta fastande då de är som högst då.. jag tog det kl 14 och hade ätit lunch.

    Ja men det känns okej och jag känner mig peppad samtidigt som jag bara vill slänga mig in i fertilitetsbehandlingar och få hjälp så snabbt det bara går. Orkar inte vänta
    Vad "spännande" det där med hårväxt.. Jag har alltid haft några fjun på ett ställe i ansiktet sedan jag var väldigt liten och av någon väldigt outgrundlig anledning testade att raka mig där, haha Drömmer (det är aldrig någon ser det om jag inte pekar ut det och verkligen ber folk kolla noggrant). Meen, efter mitt mf så märkte jag helt plötsligt att dessa fjun har blivit mörkare?! Så jag misstänker något liknande. Fick också en massa cystiska finnar när jag slutade med p-piller. Vet du vilka tester som är bra att ta för att kolla upp det? 
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-10-08 21:08:43 följande:

    Vad "spännande" det där med hårväxt.. Jag har alltid haft några fjun på ett ställe i ansiktet sedan jag var väldigt liten och av någon väldigt outgrundlig anledning testade att raka mig där, haha  (det är aldrig någon ser det om jag inte pekar ut det och verkligen ber folk kolla noggrant). Meen, efter mitt mf så märkte jag helt plötsligt att dessa fjun har blivit mörkare?! Så jag misstänker något liknande. Fick också en massa cystiska finnar när jag slutade med p-piller. Vet du vilka tester som är bra att ta för att kolla upp det? 


    Hej <3

    Det jag skulle gissa på är bra att ta är androgener så typ testosteron och SHBG. Jag mailade faktiskt precis en annan klinik här i närheten och hoppas kunna få komma till dom och göra en ordentlig undersökning (experter på IVF, insemination etc). De har ingen väntetid heller så om vi skulle vilja så kan man starta igång behandling snabbt om det skulle behövas. Dock är det privat så det kommer kosta en del.
  • Link92

    Hej!! Jag skulle ju ta lite paus pga inget liggande denna cykel eftersom jag vaccinerade mig mot röda hund, MEN har tagit ägglossningstester ändå för att jag har så många hemma, och igår blev de positiva på cd 22! Har mest troligt ÄL idag, min senaste ÄL någonsin, och då det är 30 dagar efter vaccination är det ok att försöka bli gravid igen!! Berättade det för min man när han kom hem från jobbet så fick till det då, så nu blir det en spännande väntan även denna cykel :) försök nr 16 och BIM 23/10 :)

    Förlåt för lite hetsigt inlägg men är så peppad!! :)

    Brukar förövrigt ha cykler på 27-29 dagar men denna verkar som bli 37, min förra cykel blev också lång så hoppas detta inte är någon ny standard :(

  • pyjamasparty22
    bananmilkshake skrev 2020-10-08 20:00:11 följande:

    Åh jaha, ja det är svårt att ge råd om förstås, men personligen hade jag nog tagit mig några sippar. 

    Den 17 mars, om jag minns rätt. Önskar nästan jag inte tittat vilket datum det var, försöker att stänga av hjärnan, haha. När har du?


    Haha mars!!!

    Det är ju ändå ganska snart, känner du något redan nu?

    Har 21 oktober, har nog äl imorgon.. så vi får väl försöka sexa lite iallafall!

    Väntan mellan äl och mens är fööör lång.. försöker hålla mig själv upptagen fram tills bim. Brukar annars testa mig från äl+7, fram tills mensen dyker upp. Blir ju dyrt om man ska hålla på så..
  • pyjamasparty22
    Link92 skrev 2020-10-08 22:09:03 följande:

    Hej!! Jag skulle ju ta lite paus pga inget liggande denna cykel eftersom jag vaccinerade mig mot röda hund, MEN har tagit ägglossningstester ändå för att jag har så många hemma, och igår blev de positiva på cd 22! Har mest troligt ÄL idag, min senaste ÄL någonsin, och då det är 30 dagar efter vaccination är det ok att försöka bli gravid igen!! Berättade det för min man när han kom hem från jobbet så fick till det då, så nu blir det en spännande väntan även denna cykel :) försök nr 16 och BIM 23/10 :)

    Förlåt för lite hetsigt inlägg men är så peppad!! :)

    Brukar förövrigt ha cykler på 27-29 dagar men denna verkar som bli 37, min förra cykel blev också lång så hoppas detta inte är någon ny standard :(


    Välkommen!

    Ja men är det ok att försöka så är det bara att köra på! :) förra månaden spelade min mens spratt med mig och kom två dagar sent, månaden innan det kom det en dag tidigt. Det verkar vara olika för min del..

    Håller tummarna för ett plus <3
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet