Inlägg från: ellinoras |Visa alla inlägg
  • ellinoras

    Villa eller lägenhet + fritidshus

    Hej! Jag vill så gärna ha input på frågan som jag och min man har velat om i nästan två år...

    Vi bor i en lägenhet, bostadsrätt, med två små barn. Jag längtar efter hus och trädgård, min man är med på noterna. Vi funderar på följande tre alternativ: ett radhus nära där vi bor (och trivs), en villa med större trädgård lite längre bort från stan, eller bo kvar i lägenheten och köpa ett fritidshus. Vad ska vi tänka på? Hur har ni gjort? Jag är så tacksam till alla som vill dela med sig av sina tankar!

  • Svar på tråden Villa eller lägenhet + fritidshus
  • ellinoras
    Anotherone skrev 2020-09-14 17:30:33 följande:

    För oss är miljöombyte det viktigaste. Att ha en plats dit man åker på helgerna eller spenderar somrarna vid. Just nu har vi hus + sommarställe och det funkar men enbart pga vi delar ansvaret för sommarstugan med föräldrar och syskon.

    Blir det så att syskonet inte är intresserad av huset när föräldrarna går bort så har jag och min man sagt att får ta en funderare eftersom vi inte kan ha två hus.

    Utan då säljer vi nog huset hemma och flyttar till lägenhet istället. Sommarstället behåller vi helst. Det är så vi tänker just nu i alla fall.


    Det verkar ju idealt att kunna dela. Inte aktuellt för oss tyvärr...Fattar verkligen det där med miljöombyte, det känns värt att ha nåt ställe att bara sticka iväg till. Samtidigt kanske lite bökigt att åka fram och tillbaka plus att det kanske krockar med barnens aktiviteter och kalas, eller vad det nu blir, om några år...Ja du hör, vi velar mycket!
Svar på tråden Villa eller lägenhet + fritidshus