Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Villa eller lägenhet + fritidshus

    För mig hade radhusalternativet varit det mest lockande, minst lockande hade det varit med lgh+fritidshus. Bor idag i villa, och jag hade gärna bott i (br) radhus istället, eller en större lägenhet på markplan med en uteplätt ännu hellre. Varför? Det är alltid något med villa - löpande omhändertagande om gården, det ska skottas snö, det är alltid NÅGOT som behöver göras i huset (fasad, tak, blåsa ur ventilationssystemet, varmvattenberedaren börjar strula, dränering o.s.v. o.s.v.) - i lägenhet hade vi betydligt mer fritid kände jag. Samtidigt saknade jag att kunna öppna dörren och släppa ut barnen - därför tänker jag att t.ex. radhus skulle kunna innebära mindre arbete (mindre tomt då bland annat).

    Att ha ett fritidshus att behöva ha hand om hade INTE varit så attraktivt för mig. Tänker att man har nästan lika mycket att fixa med som om man bor i villa, och då bor jag hellre i villa på heltid.

    Så radhus hade varit mitt önskemål i det läget

    Och ja, en nybyggd villa har ju det mesta färdigt ett antal år framöver om allt går bra, men jag har sett det bli skit även i nybyggen. Ett bekant par till oss fick in parkslide på tomten, så det har de fått kämpa med som fasiken. Dräneringen var inte bra gjord, så huset blev lutande och de fick dränera om, men det blev inte helt bra ändå. Lutningarna orsakade problem i badrummen med sprickor o.s.v., så dessa rum fick göras om helt (och även om de inte fick ta hel ekonomisk smäll för det hela så är det ju ingen rolig grej att ha badrumsrenoveringar på gång). Det var massa annat som det blev strul med också - så jag känner väl heller inte att ett nybyggt hus är någon garanti för att komma undan det jobbiga med att bo i hus.

Svar på tråden Villa eller lägenhet + fritidshus