Inlägg från: Anonym (vet inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vet inte)

    "Din barndom måste ha varit frukansvärd"

    Vi kom in på barndomsminnen på fikarasten på jobbet idag. De andra delade en handfull minnen och till slut kom de så klart till mig. Frågade om jag inte har något kul att dela. Jag sa som det är, jag har inga barndomsminnen. Inte på det viset i alla fall. Jag har doftminnen och känslominnen men inte situationsminnen eller synminnen. Jag minns faktiskt inte ens min mammas begravning eller mitt äldsta barns förlossning. Mina minnen börjar där, någon minut efter hon föddes och hon landade på min mage.

    En av kollegorna blev helt bestört och kläckte ur sig "Din barndom måste ha varit fruktansvärd". Hon anser att jag måste ha förträngt min barndom pga trauman som inte är av denna värld. Endast barn som utsätts för tortyr under flera år kan förtränga så totalt anser hon.

    Just då svarade jag att om det är så är det väl bra att jag inte kommer ihåg det. Men jag undrar vad ni anser, har min kollega någon poäng?

  • Svar på tråden "Din barndom måste ha varit frukansvärd"
  • Anonym (vet inte)
    quetzalcoatlus skrev 2020-09-14 19:37:58 följande:

    Nej, det tycker jag inte. Man kan inte dra den slutsatsen enbart utifrån att du inte har några barndomsminnen. Jag tycker dessutom att det var okänsligt sagt av henne. Tänk om du faktiskt HADE haft en hemsk barndom. Då hade du kanske inte velat dela med dig av den till dina kollegor. Däremot tycker jag det är märkligt att du saknar minnen från din barndom. Men du kanske har dåligt minne, bara.


    Om jag hade haft en hemsk barndom som jag kom ihåg så tror jag att jag hade sagt samma sak som jag gjorde nu för att undvika att prata om det.

    Jag har inte dåligt minne från efter äldsta barnet föddes. Jag har inte dåligt minne i andra sammanhang. Det är bara barndomen och fram till just efter förlossningen jag inte minns saker ifrån.
  • Anonym (vet inte)
    Anonym (C) skrev 2020-09-16 21:36:37 följande:

    Har du inga minnen från relationen som ledde till barnet heller?


    Inte situationer som hänt, nej. Inte på det sättet.
Svar på tråden "Din barndom måste ha varit frukansvärd"