• Anonym (Same)

    Hur våga ta för sig mer

    Känner så mycket igen mig! Hatar att de flesta jämt verkar se det som negativt och nästan som om det vore något fel på en bara för att man inte babblar jämt. Jag är istället sådan att jag lyssnar och tar in omgivningen och det skulle jag faktiskt vilja kalla för att ha social kompetens också istället för att vara den som bara dundrar in utan att ta hänsyn till sin omgivning.

    Tyvärr har jag inga direkta tips till dig. Tycker att du till att börja med ska fråga dig själv om du verkligen vill förändra dig. Tror du måste vilja det själv för att hitta motivationen.

  • Anonym (Same)
    Anonym (S) skrev 2020-09-15 14:15:05 följande:

    Ja jag tycker också att det känns som social kompetens att faktiskt LYSSNA på vad andra säger och inte bara babbla om sig själv. Vad skönt att det finns fler som känner såhär. Hur hanterar du när folk är negativa angående att du är lite tyst osv? 

     Jag vill förändras och bli lite mer utåt då jag själv tycker det är ett problem att jag är som jag är liksom, bryr mig alldeles för mycket om hur jag uppfattas och vad folk tycker om mig vilket gör att jag blir så tyst och obekväm. Och att ofta få kvitto på hur man bara är i grupp, och det är "tyst" så blir jag så ledsen att det är det enda som folk verkar se med en. Man är ju så mycket mer? Bara att man inte vågar visa det i grupp. Det skapar lite ilska i mig vilket gör att jag känner att jag måste bevisa mig själv, våga ta för mig mer, du vet. 


    Tycker det är jättesvårt att hantera. Tycker inte heller det är speciellt schysst att andra påpekar att någon är tyst. Vi vet ju redan att vi är tysta liksom?! Skapar en ännu större press kring att man måste vara på ett visst sätt för att accepteras. Som svar brukar jag oftast le lite och säga att jag just nu inte har så mycket att prata om.
Svar på tråden Hur våga ta för sig mer