Inlägg från: Lönnsirap |Visa alla inlägg
  • Lönnsirap

    Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?

    Mitt körkort blev onödigt dyrt och mina föräldrar betalade....

    De tyckte dock inte det var anmärkningsvärt.

    1) första bilskoläraren slutade och nästkommande hade inte alls samma upplägg, vilket gjorde att jag faktiskt gjorde många lektioner i onödan.

    2) jag tog massa uppehåll i körandet... Och tappade styrfart.

    3) jag läste inte teorin tillräckligt, så när läraren frågade något visste jag inte. Då tog läraren och gick igenom detta otroligt SAKTA och övertydligt under min körlektion.

    4) När jag hade kommit 80% på vägen, t.o.m klarat teorin flyttade jag till annan pytteliten ort utan körkort.... Dåliga bussförbindelser och UTAN trafikskola.

    Slutligen ordnade min mor så att jag kunde övningsköra på höstlovet och boka uppkörning på jullovet. Då var jag mer än redo.... Och tog det hur lätt som helst!

    Speciellt eftersom sista läraren var väldigt duktig och krävande samt faktiskt förberedde mig på att under en uppkörning måste det vara UPPENBART att man tittar i speglar och döda vinkeln... Det räcker inte att snegla.

    Sammanfattningsvis tror jag det är väldigt bra som vuxen att ta vara på andras erfarenheter och även att lägga tid på rätt saker och faktiskt lägga tillräckligt med tid på egna studier, snarare än att på "hoppas att någon annan" kan lära dig allt.

    Ang. Automat, tycker jag definitivt att det räcker... Men skulle också säga, testa att ta en lektion med växlar och fundera på om det verkligen är så svårt! Ett sådant körkort kan vara bra att ha.... Och det är väldigt olika hur svårt man upplever det.

Svar på tråden Ta körkort som vuxen - hur svårt är det egentligen?