• Kjell2

    Vad händer om jag flyttar vid gemensam vårdnad?

    Anonym (Ensamstående mamma) skrev 2020-09-16 23:53:19 följande:

    Hej!

    Jag är en mamma till en 6 årig pojke som jag varit ensamstående till i 5 år nu. Barnet har bott hos mig heltid då pappan inte har något eget boende ( bor hemma hos sin mamma )

    Pappan är en drogmissbrukare som återfaller i heroinet väldigt ofta. Misstänker att pappan tar annan drog t ex Subutex just nu för att hålla heroinsuget borta.

    Pappan har berättat att han ska få komma in på laro-programmet.

    Pappan har en bra tid i livet de senaste 4 månaderna och träffar barnet 2-3 ggn i veckan. Barnet sover dock alltid hemma hos mig.

    Jag har min familj ca 80 mil härifrån. Har blivit erbjuden ett jobb i min gamla hemstad. Jag står oftast helt ensam utan någon nära oss som kan ställa upp om det skulle behövas. Saknar såklart min familj då jag är ganska ensam här men tänker samtidigt på min pojke.

    Pappan och jag har gemensam vårdnad.

    Låt säga om jag flyttar utan pappans godkännande. Och vår situation ser ut så här.

    Vad skulle ni säga att konsekvenserna skulle bli för mig?


    Det hänger väldigt mycket på vad pappan gör. Gör pappan ingenting kommer en del administrativt vara jobbigt i början och sen lösa sig.

    Risken som finns är att pappan snabbt slänger in en stämning till tingsrätten och begär interimistisk boende. Då finns det en risk att under tiden man väntar på utredning odyl avseende vad som är bäst för barnet så kommer pappan få boendet. 

    Pappan kan också dra igång en vårdnadstvists där han inte säger något om flytten men kräver regelbundet umgänge. En dom kan då landa i att pappan ska ha regelbundet umgänge med tillhörande kostnader för resa, tid mm som drabbar dig.
Svar på tråden Vad händer om jag flyttar vid gemensam vårdnad?