Inlägg från: Ville2017 |Visa alla inlägg
  • Ville2017

    Överviktig och gravid

    zqw123 skrev 2020-09-18 20:53:39 följande:

    Jag har med hjälp av Viktväktarna gått ned 25 kg sedan i februari och nu är jag gravid för andra gången i v. 5. Fick missfall v. 6 i somras.

    Blev så otroligt orolig nu när jag läste om alla komplikationer som kan inträffa om man har ett BMI över 30 (mitt är nu 38.2). Missfall, för tidig förlossning, att barnet dör i magen, graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning osv. Finns det någon med högt BMI som haft en bra graviditet och fått ett friskt barn? Och får man bra hjälp från mödravården om man är överviktig och kanske behöver hjälp med kostplan och extra kontroller?


    Jag har fött två friska barn med högt BMI! Båda födda på bf+12. Fick göra två glukosbelastningar, en i v.25 och en i 32. Med Andra barnet var jag nära graviditetsdiabetes och låg precis under gränsen i v 32, fick därför ta bort det mesta sockret i allt. Med andra gick jag även ner 13 kg pga illamående första 15 veckorna och tack varje att jag tänkte på vad jag åt kunde jag hålla den nergångna vikten. Och precis innan födseln låg jag -10 kg från startvikten. Jag efterfrågade aldrig hjälp med kosthållning, men det finns säkerligen och man vill!

    Låg på gränsen till havandeskapsförgiftning med första barnet i slutet av graviditeten och fick därför extra kontroller för blodtryck, men det blev aldrig för högt. Skulle säga att jag haft två ?normala? graviditeter trots övervikt och upplever inte att det påverkat så mycket. Hoppas det går bra för dig och försök att inte oroa dig för mycket!
Svar på tråden Överviktig och gravid