• Emmaaap

    Barn som smygäter!

    Hej! Har upptäckt nu under senaste veckorna att sonen (snart 13 år) smygäter. Det försvinner både mat och godis. Har tagit upp detta med pojken men han nekar... hittar smutsig disk lite här och var i huset. Under sängar, i garaget, i en skrubb. Vad gör jag för att få slut på det här? Vi har kontakt med bup sen innan och väntar nu på en ny tid dit men det verkar dröja även om jag bett om en akuttid..

  • Svar på tråden Barn som smygäter!
  • Emmaaap

    Ja han äter ju alla måltider och helt normal stora portioner (frukos, lunch,middag och mellanmål). Frukt,bär och grönsaker finns alltid hemma. Men det är inte intressant för honom Problemet är att när vi inte är hemma och kan ?hålla koll?, då trycker han i sig extrema mängder med ?onyttigheter?. Kan vara allt från falukorv till godis.Det handlar inte om några små mängder utan groteska mängder som han trycker i sig. Godiset är bortplockat och gömt efter att vi upptäckte att det försvann, så det är väl mer maten som är ett stort problem nu.

    Han är redan överviktig och vill inte att det ska eskalera mer... hälsan före allt. Vill ju så klart inte heller att han ska gå runt och känna sig hungrig men de här känns som något annat än hunger. Hetsätning?

    Och det allra värsta är att han känner att han måste ljuga för mig fast jag bara vill hjälpa honom....

Svar på tråden Barn som smygäter!