Inlägg från: Anonym (Respekt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Respekt)

    Barnets åsikt gällande vaccin?

    Jag har inte läst hela tråden, och ber därför om ursäkt om jag upprepar det som andra skrivit. Men: självfallet måste man i skolan ta hänsyn till barns vilja, gällande så känsliga saker. Allt annat vore helt absurt. Vad föräldrarna vill, om barnet vägrar och låser sig, är helt irrelevant. Ett jämförande exempel: Föräldrarna säger att "mitt barn ska äta lunch i skolan". Barnet vägrar äta. Ska vi då tvinga i barnet mat? Eller "mitt barn ska med och simma när ni har simning". Barnet vill inte. Knuffa i bassängen?

    Jag jobbar i skola, och exemplen ovan är tagna ur verkligheten. Naturligtvis varken tvingar vi i mat eller knuffar någon i vattnet.  Däremot kan vi ju försöka övertala ett barn, om vi tror att det vi gör är bra för dem (vad föräldrarna tycker spelar dock inte alltid så stor roll, då vår lojalitet ligger i första hand hos barnen och inte hos deras föräldrar. En del föräldrar har ju inte bra tankar och idéer).

    Så kort sagt: finns ingen vettig skolsköterska som skulle sticka ett elvaårigt barn som vägrar. Då får föräldrarna lösa det på ett annat sätt.

  • Anonym (Respekt)
    Elie skrev 2020-09-24 11:09:01 följande:
    Du pratar om risker att INTE ta vaccin. Men tänk också på att det finns risker och biverkningar med ATT ta vaccin. Ingen kan garantera att du inte får livmoderhalscancer efter gardasil och ingen kan garantera att du får biverkningar av vaccinet. Det är därför det är så viktigt att samla information och göra en egen bedömning om vad man tycker är mest rimligt. Den sammanställningen som ?läs på? har visat här innehåller mycket bra underlag.

    Det som vägde tyngst i mitt fall var att Japan nu har börjat dra tillbaka vaccinet då de inte anser det vara säkert längre. Och att våra bekantas dotter fått en livslång sjukdom av gardasil-vaccinet (en av de som finns med som eventuell biverkning av vaccinet). En annan anledning var att vaccinet inte håller så länge och att man vill åt den mest smittsamma perioden i en tonårings liv, dvs sexdebut och 5 år framåt. Min 11-åring är inte ens i närheten av den perioden så om vi beslutar att ta vaccinet så vill jag ge den maximal tid att förfinas (vilket pågår ständigt) och ge den i så rätt tidpunkt som möjligt.
    Lästips: www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667(20)30047-5/fulltext
Svar på tråden Barnets åsikt gällande vaccin?