Inlägg från: Anonym (Undrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undrar)

    Tid för varandra? När lägger sig era barn?

    Hej! Jag undrar lite hur andra familjer gör. Ni som har barn i ca 4-9-års ålder, när lägger ni dem på helgen?

    Tycker ni det är viktigt att ni vuxna även får lite tid tillsammans ensamma på kvällen att pusta ut, ta nåt glas vin framför Tv:n etc eller är det bara att glömma att ha sån tid när man är förälder?

    Frågan gäller både kärnfamiljer och bonusfamiljer.

    Undrar eftersom min sambo och jag har olika syn på detta.

  • Svar på tråden Tid för varandra? När lägger sig era barn?
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (...) skrev 2020-09-25 23:07:07 följande:

    Barnen (5 och 8 år) lägger sig vid 20 såväl vardag som helg. De har somnat vid 21 (yngsta vill att någon ligger bredvid tills hon somnat). Jag och min man lägger oss vid midnatt. Barnen är morgonpigga och går upp vid 7 på helgerna, men väcker inte oss förrän vid 9.


    Det tycker jag låter sunt. Då hinner man ha myskväll med barnen men så hinner man vara ett "par" sen också. Sambon tycker det är viktigt att man ska får va uppe längre på helgen men jag tycker mest det stör rutinerna och gör att vi får noll tid ihop. Känner även att det blir för sent för barnen.

    Varför vända på dygnet liksom. 2 av 3 barn här hemma vaknar ändå samma tid som på vardagar... Det ingen mening med att de ska va uppe längre då. Visst kanske nån halvtimme eller max timme längre på helgen men bara för att? Det 3e barnet vaknar inte tidigt, har svårt att gå upp på morgonen och kan lätt sova till 10-11.De andra vaknar runt 7. Att då hålla uppe hen (6 år) till typ 21.30-22 gör ju bara att barnet sover längre.... Jag tycker det är mer sunt att hålla vardagstiderna så barnet vaknar vid 8-9 istället (då somnar hen vid 20.30).
  • Anonym (Undrar)
    hammarhajen skrev 2020-09-26 11:22:53 följande:

    Ta ett glas vin och sitta och prata en stund kan man väl göra med vakna barn också? Barnen pysslar väl med sitt ibland på kvällen, eller ser en barnfilm eller så. Inte måste de sova för att man ska kunna prata?

    För barnens skull är det väl bra att inte vända på dygnet för mycket på helger, det håller jag med om. 


    Visst kan man det men det blir inte riktigt samma sak som att veta "nu är det vår tid". Det kommer ju hela tiden saker som stör, nåt barn som behöver hjälp, de börjar bråka osv så man får avbryta hela tiden.
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Oj) skrev 2020-09-27 13:04:14 följande:

    Oj, det var väldigt mycker sömn!  Så mycket sov mitt barn knappt ens de första månaderna som bebis. 

    MItt barn kliver upp 05.30 på vardagar då kan hon somna hon runt 21.30-22 i bästa fall. Är det helg och hon har råkar få sovmorogn till 07-08 då är det kört att somna före 23-24  sedan. Rekordet att somna sent är 03.30

     


    Det låter ovanligt! Ditt barn måste ha ett väldigt litet sömnbehov...
  • Anonym (Undrar)
    Anonym (Oj) skrev 2020-09-27 23:28:50 följande:

    Ja nattningen tar sin tid. Jag skrev somna vid 22, inte att nattningen påbörjas så sent.

    Just ikväll blev det för ovanlighetens skull en tidig kväll, somnade före 22 och jag är ovanligt pigg. Lika bra att lägga sig nu, hon lär säkert snart vakna snart.


    Låter jobbigt! Vad beror det på att det är så här? Kan det finnas nån orsak?

    Hade också svårt att vänja vid att sova själv. Men det är värt det när man fått in den rutinen. Läser först, sjunger en liten visa sen somnar de inom 5-10 min. Går innan de somnat.. I början var det ju protester men nu är det invant och de är trygga med det.
Svar på tråden Tid för varandra? När lägger sig era barn?