Inlägg från: Killerhillary |Visa alla inlägg
  • Killerhillary

    Snuvad på arvet - gick det rätt till?

    Hej, 

    Min farmor gick bort i våras. Hon hade tre barn, ett med sin första man (det barnet var min pappa, numera avliden) och två barn med sin andra man (hennes andra man är avliden sedan länge). 

    För några år sedan sålde hon av en sommarstuga för tre miljoner, och gav en varsin miljon till sina två levande barn (detta berättade hon själv för mig). När hon dog hade jag väntat mig att det skulle finnas i alla fall en liten slant som skulle komma mig till godo som bröstarvinge. Jag vet att hon också hade en del tillgångar i form av konst och smycken etc. Tänkte att det säkert tar ett tag innan kvarnarna malt klart så jag har inte förrän nu kollat upp vad som egentligen hände. 

    Visar sig att de två levande barnen har registrerat sig som enda bröstarvingar, och att de uppgett att det inte fanns några tillgångar i dödsboet. Någon på kommunen har skrivit under att han "enligt min vetskap" eller något sådant "inte känner till att det ska finnas några tillgångar i dödsboet". 

    Jag känner mig lite ledsen över att ha blivit utmanövrerad helt av mina två farbröder. Dels att de fick farmor att sälja av sitt sommarhus medan hon levde, och dels att de inte ens uppgav att jag fanns som bröstarvinge. 

    Skulle ni ha gjort något åt denna situation? Kan man ens göra något åt den? 

    Mycket tacksam för all eventuell input. 

Svar på tråden Snuvad på arvet - gick det rätt till?