Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Föräldraledighetsperiod

    Ja, det gör det. Vill ni helt gardera er får ni ta semester.

  • fjanten

    ...så kan förstås kommunen ofta lösa barnomsorg även stängningsdagar om man säger till i tid, men då kan det bli på annan plats, med annan personal, och okända barn. Så den lösningen hade inte jag varit intresserad av.

  • fjanten
    Faxze skrev 2020-09-27 13:15:08 följande:

    Ha en dialog med din AG om detta. Jag får t.ex. alltid semester beviljat för detta även om jag kommer sent med ansökan. Som nyligen, när personen, som skulle ta hand om barnen på dagen som förskolan är stängd, blev sjuk dagen innan. Jag fick semester beviljad med mindre än 24 timmars varsel. Som min chef sa: "du kan ju inte jobba och alternativet är tjänstledighet utan lön och det är bara elakt av mig. Föräldraledighet ska du inte behöva ta ut."

    Så ha en dialog med AG om hur ni kan lösa detta. Semester? Tjänstledighet utan lön (dock ruggigt dyrt för dig)? Om du kan tänka dig att ta ut FL be om att det inte ska räknas med som en period av FL. Skriv i så fall ett avtal om detta, kanske även för framtida tillfällen. Dvs

    "Dagar då förskolan/skolan är stängd äger X rätt att ta ut föräldraledighet utan att det räknas som som en av tre perioder i begränsningen i enlighet med 10 paragrafen Föräldraledighetslag (1995:584). Anmälan om detta ska om möjligt ske senast två månader innan den aktuella dagen."

    Jag tycker för mycket fokus är på exakt hur rättigheterna ser ut. Ofta går det mycket bra bara man pratar med AG om det. Försök där först.


    Du hade faktiskt kunnat ta ut VAB den dagen - när den som var planerad att ta hand om ditt barn blev sjuk
  • fjanten
    Ignoramus skrev 2020-09-28 06:58:34 följande:

    Haha! Vad menar du?


    ...undrar jag med. Jag tycker ni gör helrätt som försöker dela 50/50!
Svar på tråden Föräldraledighetsperiod