• Unhappy

    Vad skulle hända om det kom en orosanmälan nu?

    Du har inget att oroa dig över! Är det anonyma orosanmälningar så lägger soc inte så mycket vikt vid dom. Enligt SoL ska soc alltid utreda anmälningar som inkommer till dom. Att du har det rörigt är ingen fara.

    Tycker inte du ska oroa dig. Du skriver att han gjort flera orosanmälningar. Jag tycker du ska begära ut alla orosanmälningar som inkommit på dig/er till soc. Gör han en anmälan till så tycker jag att du ska upprätta en polisanmälan för *falsk angivelse.

    *Falsk anklagelse är ett rättsbegrepp för handlingen att uppsåtligen falskt anklaga någon, antingen genom anmälan, påhopp eller ryktesspridning. Att uppsåtligen polisanmäla oskyldiga personer är i samtliga länder brottsligt och kallas i svensk rätt falsk angivelse, obefogad angivelse, falsk tillvitelse, falskt åtal eller obefogat åtal; falsk tillvitelse innefattar även falska anmälningar till exempelvis Socialtjänsten. Att komma med falska anklagelser i andra sammanhang än myndigheter är förtal. Till falska anklagelser kan även andra brott följa, såsom mened.

    Vill du ha mer info/råd kan du skicka ett PM. Blir lite långt inlägg om jag skriver ner alla åtgärder du kan vidtagna.

Svar på tråden Vad skulle hända om det kom en orosanmälan nu?