Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Förlossning under Covid 19

    Jag har fött barn under corona. Det önskar jag ingen. Jag fick akut snitt, bebisen skrevs in på en avdelning och jag på BB. Mannen fick inte komma till BB och vi fick bara vara en förälder i taget på bebisens avdelning. BB var kraftigt underbemannade och kunde t ex inte hjälpa mig att ta mig till bebisens avdelning... Så nysnittad och traumatiserad och ledsen över att bebisen var dödligt sjuk fick jag ta mig dit själv.

    Men, om allt hade gått bra (vaginal förlossning utan komplikationer eller snitt med friskt barn) så hade jag skippat BB helt.

  • Anonym (E)
    Xmion skrev 2020-10-01 15:35:09 följande:

    Åh vad tråkigt och höra! Hoppas allt gick bra för dig och bebis i slutändan och att ni är friska och mår bra nu!

    Jag förstår ju att det är svårt för dem som jobbar inom vården när dem är underbemmannade och lever på en så tajt budget. Det är väll dem som är ?högre upp? som tar alla beslut. Så fruktansvärt att ens första tid med sitt barn oavsett om de är ens första eller sjunde ska börja med en massa stress, ensamhet och ångest. Det ska ju vara en av de finaste stunderna man någonsin kommer uppleva.

    Jag förstår att den här pandemin är seriös och att man måste ta den på allvar men tycker i dagens läge att i vissa reglage som sätts är omänskliga och egentligen inte baserad på samhällets och individens bästa utan vartefter vad som ?låter och ser bra ut?.


    Det som stör mig är ju att det är så olika i landet. I t ex Stockholm får ju partner följa med på BB. Stockholm är ju hårdast drabbat av covid19 i hela landet! Jag upplever att covid-restriktionerna varken bygger på vetenskap eller beprövad erfarenhet...
  • Anonym (E)
    Anonym (T) skrev 2020-10-01 16:25:26 följande:

    I många av världens länder är det standard att pappan inte följer med på förlossningen. Alltså det finns regler mot det.

    Försök att vara glad över möjligheten att få föda på sjukhus med utbildad personal och hjälpmedel.


    Klart att det alltid finns dem som har det värre - tänk på barnen i Biafra. Vilken vecka är du gravid i? Eller har du fött under pandemin?
  • Anonym (E)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-01 16:39:25 följande:

    Jo men det kan ju bero på att det inte finns någon vetenskap eller beprövad erfarenhet kring det här viruset.........


    Jag är inte korkad, du behöver inte idiotförklara mig.. . All vård i Sverige ska bedrivas på vetenskap och beprövad erfarenhet. I det här fallet får den byggas upp under tiden - men varför göra så olika överallt?
  • Anonym (E)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-02 06:50:32 följande:

    Antagligen för att smittläget inte ser likadant ut i alla regioner, man måste kunna anpassa sig till omständigheterna. De flesta vill nog att man ska kunna ha så öppet som möjligt, men det går inte överallt.


    Det är det som är så märkligt. I Stockholm, där smittspridningen är som störst, får partners vara med hela vägen.
  • Anonym (E)
    Jemp skrev 2020-10-03 14:44:58 följande:

    Kan det ha nåt att göra med att man alltid har eget rum på BB i Stockholm?


    Det har man här också, så nej det kan inte vara anledningen.
  • Anonym (E)
    Anonym (J) skrev 2020-10-03 15:37:15 följande:

    På de flesta kliniker får du inte gå utanför bb-rummet. Absolut inte till någon matsal med andra mammor. Är väl rätt självklart.

    Har själv fött under pandemin och tycker att det är ett jävla orimligt gnäll här inne. Läget är som det är och vad ni än tror så klarar ni er utan er partner ett dygn eller två. Vad är det med alla osjälvständiga människor idag? Skärp er!


    Utan partner absolut. Men det var tufft att vara utan partner och bebis. Och vara akutsnittad och tvingas klara sig helt själv p.g.a. personalbrist. Samt vara svårt sjuk på det. Nej, jag håller inte med om att det är ett "orimligt jädra gnäll".
Svar på tråden Förlossning under Covid 19