Inlägg från: Anonym (Ej jämställdhet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ej jämställdhet)

    Förlossning under Covid 19

    Anonym (majbarn) skrev 2020-10-01 16:07:19 följande:

    Jag är precis lika irriterad som dig TS. Det finns ingen logik i det för mig heller och man har glömt att vad heter jämställdhet. Jag kan verkligen inte se hur smittorisken ökar nämnvärt för att partnern är med (såvida man bor ihop).

    Om allt går som det bör så ska även jag föda i maj. Just förlossningen och bb är jag inte så nervös över, det kan hända mycket innan dess. Sist fick faktiskt min man åka hem när jag landat på bb 00:30 efter att vi varit på förlossning i knappt 24h. Då var jag mer irriterad över att han skulle behöva köra bil 1 h efter minimalt med sömn än att jag blev lämnad själv.

    Ultraljuden är jobbiga att behöva göra själv. Jag har precis som anonym (maj) gått igenom MA som upptäcktes på KUB. Usch, vad jag bävrar för att genomföra KUB själv. Det är så jobbigt.

    VI (jag och min man) var faktiskt på ett tidigt ultraljud idag, v 9. Tack och lov tickar ett hjärta än så länge. Där var det inga som helst problem att han var med och så har det varit på gynavdelningen hela tiden. Det är så lustigt att man kokar av ilska. Är smittorisken på något vis lägre där än på en ultraljudsavdelning eller för den delen typ alla andra avdelningar i landstinget?  

    Det lite positiva här är att jag förstått det som att Skåne släppt på att man inte får ha någon med sig. Tyvärr är jag inte skåning :( Men kanske går det fort tills det lättar generellt nu, någon måste gå först tänker jag.


    Fast det här handlar ju inte om jämställdhet utan om åtgärder för att inte smitta vidare en pandemi.

    Många som bär på smittan får ju inte symptom. Din man kan ju likaväl vara smittad och symptomfri och smitta hur många gravida och i personalgruppen.

    Jättetråkigt att det ska behöva vara såhär och ni får vara ledsen/arga/besvikna men blanda inte in jämställdhet här.

    Gravida kvinnor måste gå. Pappor behöver inte, även om det ändå är deras barn. Många pappor missar läkarbesök och att följa med och stötta sina partners vid kub eller provtagningar pga jobb och dylikt hela tiden, oavsett Corona. Sen är det tråkigt att det sker men vad ska man göra? Nyfödda ska inte riskeras att smitta bara för att man vill ha med sin partner på Bb.

    Jag och min partner har haft komplicerade förlossningar och graviditeter. Vi bor i en stad utan släktingar så när jag har behövt föda så har min man fått vara hemma med våra andra barn och jag har fått spendera tid på neo själv i veckor. Och jag är tyvärr heller inte ensam om detta då många andra familjer är i vår situation.

    Igen - ni får vara besvikna arga och ledsna och det är så tråkigt att detta ska få paja så mycket.
  • Anonym (Ej jämställdhet)
    Xmion skrev 2020-10-01 16:56:53 följande:

    Jag förstår hur du tänker men på vilket sätt är pappan en större smittorisk än mamman? Jag bor med min sambo. Vi ses, sover, pussar, delar bakterier och annat snusk mellan varandra. Är han smittad så är jag smittad. Åker jag till förlossningen kommer jag smitta någon och åker han så kommer han smitta någon.

    Han kommer ju mest troligt endast vara med mig och hans barn i samma rum om han nu inte springer på toa. Han kommer ju inte gosa med andras barn eller gå in hos någon annan. Sjukhuspersonalen kommer inte komma i kontakt med hans kroppsvätskor på samma sätt som dem kommer i kontakt med bebis och mammans som i sin tur är en större smittokälla.


    Jag säger inte att pappan är en större risk. Jag säger att en frisk person kan bära på smittan och smitta vidare i det tysta samt att mamman måste gå medan pappan inte behöver.

    Det handlar ju om att begränsa och det är tråkigt att det ska gå ut över exempelvis gravida eller de äldre som blir ensamma och isolerade i sin tur.

    Det här är en riktigt tråkig grej som drabbar många och det är orättvist men vad ska man göra?
  • Anonym (Ej jämställdhet)
    Xmion skrev 2020-10-07 03:10:51 följande:

    Det har ju absolut inget o göra med att jag inte klarar av att vara utan min partner och inte är självständig. Han är förövrigt borta i veckorna på jobb så träffar honom endast på helger. Det jag tycker är fel är att han inte får spendera tid med sitt barn dem första dygnen. Han har precis lika stor rätt att vara med bebis som jag har. Precis lika stor rätt till att få höra tips och lära sig lite extra i början när man är lite osäker. Oavsett vem som föder och när. Jag förstår att det är pandemi men är man nogrann och försiktig är risken för smitta väldigt låg. Folk är ute och festar och handlar o har sig. Lovar att du har större chans till att bli smittad eller smitta någon annan när du handlar på Ica än om du sitter ensam på ett rum i sjukhuset med din bebis och partner.


    Fast nu får du se till helheten istället för att se det ut ett själviskt perspektiv.

    För det första - att skaffa barn är ingen rättighet. Att man sen ska få vara med sitt barn är en självklarhet och din man kommer få vara det men man måste som människa förstå att även om det ser bättre ut på fronten så är det fortfarande en pågående pandemi.

    Tänk om din man skulle vara bärare av smittan och råka smitta ett annat spädbarn som hamnar på neo och kämpar för sitt liv? Risken kanske är liten men den finns ändå.

    Smittan är lömsk och visar sig inte på alla sätt så det är ju klart man gör sitt yttersta för att begränsa smittspridning, speciellt på ett sjukhus.

    En mamma som kanske har nedsatt immunförsvar efter ha gått barn på ett komplicerat sätt kan riskeras att smittas. Personal... vem ska ta hand om mammor och bebisar då?!

    Jag fattar att det är för jävligt men din man missar 1-3 dygn men kommer förmodligen och förhoppningsvis få en lång tid framöver med erat barn som ska växa upp i en säker miljö.

    Vad skulle du säga om en annan pappa som prompt ska vara med bär på smittan och smittar erat barn?

    Var arg, var sur och ledsen men ha en större förståelse för vad som sker i omvärlden.

    Ett spädbarn i Skåne har redan smittats på BB. Det ska inte behöva bli fler.

    Och även om risken är större att bli smittad på ICA så är ju inte det bland vårdpersonal och nyfödda/nyförlösta
Svar på tråden Förlossning under Covid 19