Inlägg från: Anonym (Vi fick) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vi fick)

    Tvinga ett barn att simma?

    Vi fick dispens. Vårt barn hade idrottslektion sist på dagen, så vi hämtade helt enkelt hem innan det, de gånger de skulle till simhallen. Vi hade också intyg från både läkare och psykolog och skolan var helt med på upplägget.

  • Anonym (Vi fick)
    Anonym (Lärarn) skrev 2020-10-01 20:00:09 följande:

    Det är skolplikt i Sverige och simkunnighet är ett kunskapskrav. Därmed bryter du mot lagen om du inte låter ditt barn lära sig simma. Om du fortsätter kommer du att få en orosanmälan på dig.

    Lita istället på att skolan kan hantera situationen. Många sim-/idrottslärare har stor kunskap om vattenfobi och vet hur de ska arbeta med de rädda barnen. För att barn ska kunna överkomma denna fobi så måste man arbeta med det, inte sticka huvudet i sanden och undvika vatten. Om det är riktigt illa får ni söka psykolog via bup.


    Hur tror du man får uttalande från psykolog?
  • Anonym (Vi fick)

    Så många inlägg i tråden visar på komplett okunnighet och dumhet. Jag läser inte att TS planerar att aldrig låta barnet öva på att simma, eller att lösningen är att ständigt hålla sig undan vatten. Men många svar är så satans dryga och självgoda att jag kräks en smula.

    Mitt barn bevittnade när en släkting drunknade. Släktingen drabbades av akut sjukdom och ingen simkunnighet i världen hade räddat personen. Att bada är oerhört jobbigt för vårt barn och speciellt i stimmiga miljöer. Vi har däremot badat tidiga morgnar, när enbart pensionärer varit vakna, eller åkt till stranden en sen kväll, när stranden varit i princip tom. Det hela har fått ske i barnets takt. Snart tänkte barnet försöka följa med till simhallen när skolan åker dit, men sitta utanför.

    Den enda som motsatt sig vårt upplägg var en obstinat idrottslärare som ansåg att ?det bara var att hoppa i?. Komplett idiot som inte ska jobba med barn!

Svar på tråden Tvinga ett barn att simma?