Inlägg från: Anonym (Glutt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Glutt)

    Tvinga ett barn att simma?

    Det låter helt orimligt att barnet ska gå dit med klassen. Istället borde skolan hjälpa er att hitta en psykolog eller terapeut som hjälper barnet med sin skräck. Jag förstår att det rör sig om något värre än lite rädsla och oro och då kan det så klart ta tid. Men det går att övervinna. Jag tror att det är viktigt att även ni föräldrar känner er säkra på att det kommer att gå.

    Låter hur som helst helgalet att tvinga barnet till simhallen med klassen. När hen går dit ska det vara med en terapeut eller liknande.

    I sjätte klass blir barnen inte godkända i gymnastik om de inte kan simma. Ni har tid att klara det.

  • Anonym (Glutt)

    Jag funderar på om skolan blir lättare att tackla om ni inleder någon form av terapi för barnet - att skolan då ser att ni gör vad ni kan för att få barnet att klara målen.

  • Anonym (Glutt)
    Anonym (Lärarn) skrev 2020-10-01 21:16:14 följande:

    Skolans uppdrag är i första hand att undervisa. Att hitta bra psykologer till eleverna är tyvärr inte ett av skolans uppdrag. Däremot samarbetar vi gärna med både bup och soc om en kontakt redan finns.


    Elevhälsans uppgift är att hjälpa eleverna att må bra. En av deras uppgifter är att lotsa vidare till rätt vårdinstans.
  • Anonym (Glutt)
    Anonym (Lärarn) skrev 2020-10-01 22:30:09 följande:

    Ja, genom att hänvisa till bup och eventuellt kalla till SIP-möte efter att föräldrarna sökt en bup-kontakt och inte verkar få den hjälp de eller vi anser att de behöver.

    Vi sitter inte och ringer runt till olika psykologer för att hitta en perfect match.


    Det är det väl ingen som har föreslagit heller?
  • Anonym (Glutt)
    Anonym (Lärare) skrev 2020-10-02 07:33:08 följande:

    De kan inte tvinga barnet att simma. I högstadiet är det däremot ett måste för idrottsbetyget, men det är ju en senare fråga och till dess hoppas jag verkligen att ni föräldrar sett till att barnet fått hjälp med att bearbeta sin fobi.


    Det krävs redan i sjätte klass.
  • Anonym (Glutt)
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-10-02 08:47:37 följande:

    Alltså herregud vilka svar, vart har jag påstått att vi inte gör något? Jag trodde det faktum att vi har båda läkare och psykologs uttalande var talande nog för motsatsen.

    Det här hände när barnet var fyra och vi har kämpat i flera år, men skräcken sitter i. Barnet i fråga har troligtvis autism, så det gör ju inte saken lättare heller.


    Jag förmodade att ni jobbar med det. Men vi kunde inte veta eftersom du inte skrev det. Det enda vi hade att utgå ifrån var att du gjort vad du kan för att barnet inte ska behöva deltid i simundervisningen. Folk är inte synska här. Vill du att vi ska ha bakgrundsinfo behöver du ge oss den.

    Tyvärr finns det för många föräldrar som inte hjälper sina barn på bästa sätt och av din trådstart är det omöjligt att avgöra om du är en av dem eller inte. Bli inte arg på dem som gissade att ni inte hjälper barnet redan. Ta istället till dig att de föreslår det som ni redan gör - de flesta här tycker ju att ni gör rätt - de argumenterar för det som ni redan gör.
  • Anonym (Glutt)
    mari123 skrev 2020-10-02 18:11:37 följande:

    Jag trodde man började försiktigt med vattenlek på det grunda och så leker man med flythjälpmedel och så kommer simmandet så småningom!? Absolut inget tvång utan lek. Jag gillar fortfarande inte att simma på "det djupa" fast jag är vuxen.


    I simskola för mindre barn gör de så, ungefär. Men med så stora barn som TS räknar de nog med att vattenvana finns.
Svar på tråden Tvinga ett barn att simma?