Inlägg från: Dennadagdettaårdennastund |Visa alla inlägg
  • Dennadagdettaårdennastund

    Tvinga ett barn att simma?

    Anonym (Upprörd) skrev 2020-10-02 08:47:37 följande:

    Alltså herregud vilka svar, vart har jag påstått att vi inte gör något? Jag trodde det faktum att vi har båda läkare och psykologs uttalande var talande nog för motsatsen.

    Det här hände när barnet var fyra och vi har kämpat i flera år, men skräcken sitter i. Barnet i fråga har troligtvis autism, så det gör ju inte saken lättare heller.


    Ja folk verkar allmänt korkade faktiskt! Jah har både en pappa och syster som aldrig lärde sig simma, både har autism. Om de lidit av det? Nej aldrig för de har aldrig varit vid vatten. De har inte haft en önskan om detta heller. Man anpassar sig utifrån sina förutsättningar. Det är inte hela världen om man ändå inte är vid vatten. Och ts de kan ju inte tvinga ditt barn att vara med när du har intyg. Ta detta med rektor och kurator. Ha möte. Vägra skicka med badkläder.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Wtf) skrev 2020-10-02 08:57:19 följande:

    Haha och alla barn med social fobi eller spindel rädsla ska ochså ha en special utbildat terapeut närvarande. Kom igen.. 


    Ja självklart får man träffa en KBT terapeut! Haha på dig själv.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Wtf) skrev 2020-10-02 08:55:54 följande:

    Alltså om du lämnar in massa intyg och grejer så förstärker du ju bara att du tycker det är en dålig idé att hon ska simma.. Väl bättre att inte göra en stor sak av det.. 


    Du vet ju inget om fobier, kanske inte ska ge korkade "råd" då.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Wtf) skrev 2020-10-02 09:03:44 följande:

    Hade diagnostiserad svår social fobi som barn, selektiv mutism. Pratade ej alls i skolan, under hela skolgången pga svår ångest. Men fick ej det. Så nej alla får ej det. 


    Jag sa inte att skolan ordnade med det, utan att man behöver en terapeut föratt ta sig igenom sin fobi. Om du själv har haft de svårigheter så är det märkligt att du inte också tycker att de barnen ska få extra stöd. Är det rätt att alla ska lida bara föratt du gjorde det? Med rätt terapi kan man komma över sin fobi, både vad gäller social fobi och simning. Men det är inte rätt plats att göra det på med jättemånga barn. Där ska allt gå fort och man ska vara bra, det kan absolut gå åt fel håll. Och ett barn som psykiskt mår mycket sämre.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Wtf) skrev 2020-10-02 10:08:19 följande:

    Sa inte att jag inte tycker det. Menar att det inte är möjligt att alla som har fobier ska få terapi. Väntetiderna skulle bli så långa att att barnen skulle hinna bli vuxna..


    Inte är möjligt? Ja då kan man inte heller förvänta sig att barnet blir av med sin fobi. Eller lära sig simma. Skolan borde ha resurser med KBT inriktning där alla barn kan få extra hjälp som behöver det. Då hade det gått fortare. Då hade den resursen kunnat åkt med barnet själv några ggr i veckan och tränat.
  • Dennadagdettaårdennastund

    Man kan inte förvänta sig att ett barn med fobi ska klara det som de andra barnen klarar. Den med fobi kanske inte ens klarar av att ta sig in på simhallen, VEM finns för barnet då, när ångesten blir helt oumbärlig? Vem hjälper barne i alla steg, vem har tålamod och tolerans? Vem har tid att ge barnet personlig vägledning och push att du klarar detta. Som inte lämnar blicken utan finns med hela tiden. Bara för barnet? Det föräldrarna gjort räcker inte, klarar verkligen lärarna det med så många andra elever att ta hand om? Föräldrarna kanske har försökt ofta och mkt men barnet bara skriker och går åt andra hållet, vägrar. Har ni tänkt på det? Att det KAN vara helt omöjligt? På riktigt omöjligt om barnet vägrar och inte har motivation. Och då kan ni okunniga säga att föräldrarna ska ge motivation och då löser det sig, bara om föräldrarna verkligen försöker. Så nedlåtande mot alla de föräldrar som gjort allt och det ändå inte går!

  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Wtf) skrev 2020-10-02 10:24:50 följande:

    Ja det hade ju varit underbart.

    Har dock lärt mig den hårda vägen att skolan skiter i hur barn mår. En av mina lärare mobbade mig t.om  för jag ej pratade och såg orolig ut jämt.. Så det är en hård värld vi lever i.. 


    Ja så hemskt, vuxna borde verkligen veta hur de ska beter sig! Skolan är inte bra för de som har det svårt, de får kämpa så himla mycket!
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Lia) skrev 2020-10-02 11:21:03 följande:

    Visst är det bra att kunna simma, men nog kan det vara lite överskattat.

    Jag har faktiskt aldrig haft användning av min simkunnighet, annat än för nöjes skull då jag gillar att bada och simma. Har aldrig hamnat i vatten ofrivilligt eller oplanerat. Hur många har det?

    Visst KAN det hända, risken finns.  Men är denna lilla risk så viktig att eliminera för någon med vattenfobi? Där måste man göra en rimlig övervägning.

    Mitt barn har alltid gillat att bada och för henne är det viktigt att träna simning. Så tro inte att jag förminskar det viktiga i att kunna simma, rent generellt alltså.


    Så kloka ord!! Jag tror nog att de flesta som inte är simkunniga håller sig borta från vatten. Jag har heller inte behövt använda min simkunnighet i en akut situation, är inte heller helt säker om jag skulle klara det ändå. Tex dyka i föratt rädda någon annan hade jag inte klarat. Om jag ramlat ut i kallt djupt vatten hade jag nog blivit för paralyserad föratt kunna göra nåt vettigt och hade nog sjunkit som en sten... Så bara föratt man är simkunnig innebär det inte att man överlever om nåt dramatiskt händer. Jag badar alltid på lång grund strand till midjan ungefär! Har ingen anledning att simma ut på djupare vatten.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Sommartjejen) skrev 2020-10-02 14:10:26 följande:

    Du resonerar ju som en riktigt idiot. Jag har använt säkerhetsbälte när jag åker bil och cykelhjälm när jag cyklar men ändå aldrig råkat ut för en olycka.

    Det handlar ju inte bara om dig själv som inte kan simma. Du kan ju inte heller vara med och livrädda den dagen du är först på plats. Utan då är det givitvis ?någon annan ? som ska ta det.


    Men herregud vi är ju inte omringade av hav runt oss?? Det är väl fan så mycket mer land runt oss som gör att vi kan röra oss ganska säkert? Inte alls jämförbart med bil och cykel, jämförbart är om ngn icke simkunnig var på en liten gummibåt utan flytväst, på öppet hav, och regelbundet gjorde detta. Och som jag skrev innan så är simkunnighet inte detsamma som att kunna rädda någon, då får man ju gå livräddarkurs och det är något annat.
  • Dennadagdettaårdennastund
    Glinda från Oz skrev 2020-10-03 12:51:45 följande:

    Du måste söka hjälp för ditt barn! Undvikande kommer göra det helt värre och vad händer om ditt barn hamnar i vattnet? Ska barnet drunkna hade du tänkt?


    Men hon har ju sökt hjälp!
  • Dennadagdettaårdennastund
    Glinda från Oz skrev 2020-10-03 11:34:31 följande:

    Du måste ta ditt vuxen ansvar! Ska barnet vara såhär rädd hela sitt liv tänkte du? Du gör barnet en stor björntjänst genom att bekräftandet vatten är farligt. Självklart ska barnet lära sig simma. 


    Men herregud har du svårt föratt läsa det Ts har skrivit? Hon tar sitt ansvar! Hon har inte sagt att barnet inte ska lära sig simma! Men just nu går det inte för barnet i den miljön.
Svar på tråden Tvinga ett barn att simma?