Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Varför går jag upp i vikt!?

    Har kämpat med viktnedgång sen i slutet av förra året, fram till sommaren gick det sakta men säkert nedåt, men senaste tre månaderna har det plötsligt vänt och jag har gått upp flera kg sen dess utan att jag ändrat något. Är inga större fel på min kost, äter väldigt lite socker, ingen läsk, juice eller dyl och jag rör mig som vanligt.

    Att viktnedgången stannar av så småning om kan jag förstå, men varför går jag upp!? Nu väger jag mer än jag gjorde innan jag började!

  • Svar på tråden Varför går jag upp i vikt!?
  • Anonym (Ledsen)

    Men så plötsligt och för några kg skull? Jag hade tagit mig från 67 till 63 på den tiden, så borde ju inte vara en sån chock för kroppen.

    Jag är 30 och har haft de här extrakilona sen sista barnet som är fem. Jag är precis över gränsen att öht räknas som överviktig.

  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Google is your friend) skrev 2020-10-03 13:31:26 följande:

    Hur många kg har du gått upp då? Och på hur lång tid? Om du bara hade gått ner 4 kg till att börja med och nu är uppe på ungefär samma igen så är det inte riktigt någon chockhöjning utan nåt man kan råka ut för "just because" ungefär. Man kanske börjar tulla lite på sina goda vanor och så.


    Jag har inte fått sämre vanor, snarare tvärtom. Jag har ca 15 kg jag vill bli av med, så det är ju nästan en tredjedel tillbaka igen.

    För mig är det väldigt mycket, jag är kort och har som sagt ingen extrem övervikt till att börja med. Har ätstörningar i bagaget, så det är jätteviktigt att jag inte börjar stressa över tempot, då kan det sluta med att jag inte äter alls. De kilona var jättemycket för mig och känns jättetungt när de plötsligt var tillbaka igen. Jag vet inte exakt när det vände, försöker hålla mig ifrån vågen så mycket som möjligt, men runt två månader sen skulle jag gissa på, innan dess visade vågen neråt varje gång.
Svar på tråden Varför går jag upp i vikt!?