Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Ni med utmattningssyndrom. Hur startade det?

    För mig började det med sjukdomskänsla, som om att det var en rejäl förkylning på gång med ont i kroppen, lite yrsel, trötthet, fryser, huvudvärk, illamående och känsla av feber och det gick inte över med Alvedon. Sen började jag sova dåligt och fick ännu mer ont i kroppen. Blev trött i huvudet redan efter några timmar av vakenhet, känslig för ljud och ljus. Migrän. Dåligt minne. Efter ytterligare ett tag stängde kroppen av helt och jag kom inte upp ur sängen alls pga enorm trötthet och hela jag kände mig bedövad och helt tom på alla känslor. Kroppen värkte, magen pajade ur och jag grät för minsta lilla och ville bara sova och komma bort från allt. Bakfylla delux typ. Då blev jag sjukskriven.

    Jag hade då stress på jobbet, fullt ansvar hemma för hushållet och barn, en make som återhämtade sig från hjärtstopp och hjärtinfarkt och ett äktenskap i gungning tack vare det inträffade. Jag fick aldrig möjlighet att bearbeta hans trauma som även jag var en del av.

  • Fjäril kär
    Anonym (Mini) skrev 2020-10-03 10:27:16 följande:

    Hmm...för några år sedan var jag sjukskriven i en månad för någon sorts utmattning efter några års tuff tid både privat och framförallt jobbmässigt. Nu finns jag hos en arbetsgivare med ett mkt mer humanistiskt tänk men jag har känt ett stigande obehag det senaste med fler och fler projekt på min lott. Har känt precis som du beskriver sedan augusti, jag har aldrig några fysiska symptom någonsin men nu, ont i hela kroppen, ofta ont i halsen, feberkänsla och migrän som jag inte haft sen tonåren. Och jag känner igen känslan av stress och ångest som inte släpper på helgen. Dags att göra något nu alltså, tack för din beskrivning.


    Jag var sjukskriven helt i 8 månaders tid och sen sjukskriven på halvtid i ytterligare 6 månader och trappade sedan upp arbetstiden. Jag var tillbaka på fulltid på jobbet efter 18 månader och jag är än idag inte återställd och det kommer jag nog aldrig bli heller fast det gått 1 år sedan jag jobbade heltid igen.
Svar på tråden Ni med utmattningssyndrom. Hur startade det?