Inlägg från: Anonym (Sweet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sweet)

    Sluta amma nu eller sen?

    Jag ammar min 5,5 månaders bebis helt, bortsett från pyttesmakprov. Snart kommer vi så klart börja introducera mer mat.

    Vid åtta månader börjar jag jobba och den andra föräldern går på fl.

    Hur ska jag tänka kring amningen? Jag vill gärna amma så länge och mycket som möjligt då det fungerar bra för oss båda. Å andra sidan är det väl bra om de nya matrutinerna är så mycket som möjligt på plats när jag börjar jobba?

    Det känns så svårt att veta vad som blir bäst. Är det rimligt att tänka sig att avsluta amningen på ett par månader? Tänker att det kanske är lättare att byta ut mål mot ersättning/välling ju äldre barnet blir och att någon amning då redan försvunnit "naturligt" genom matintro så det blir inte så stor omställning. Eller tänker jag tokigt där? Borde jag börja smått med ersättning redan nu?

    Att fortsätta amma mer än möjligen ett mål på kvällen när min fl är slut är inget alternativ.

  • Svar på tråden Sluta amma nu eller sen?
  • Anonym (Sweet)
    Tangent skrev 2020-10-04 20:40:50 följande:

    Om du trivs med amning fortsätt amma! Började jobba heltid när sonen var 11 mån. Var otroligt bekvämt att ha amningen kvar.


    Ok! Hur gick det när ni skulle sluta amma? Nu var ju ditt barn lite äldre men funkade det bra när du började jobba?
  • Anonym (Sweet)

    Ok. Vill inte låta sur eller så men ganska få svar i tråden ger svar på mina frågor.

    Nej, allt går inte om man bara vill. Jag kan t ex inte tvinga mina bröst att släppa mjölk till en pump hur gärna jag än vill. Nej, jag kan inte amma på lunchen. Nej, vi kan inte lägga om våran föräldraledighet.

    Min fråga var alltså: Hur avvecklar jag amningen på ett så bra sätt som möjligt för min bebis som då kommer att vara ca åtta månader?

  • Anonym (Sweet)
    Anonym (Men) skrev 2020-10-07 12:07:01 följande:

    Jag vill inte vara negativ, men just vid åtta månader är de i en fas där många barn blir oroliga, så kanske inte det bästa tillfället att sluta amma som är en jättestor trygghet för de flesta barn?


    Jo, det är därför jag tänkt att det kanske är bättre att få nya matrutiner på plats innan så det inte blir allt nytt på en gång.
    Karin2 skrev 2020-10-07 12:35:14 följande:

    Har två barn och har gjort lite olika. Med den äldsta började jag jobba när han var 8 månader. Helammade och började med mat vid 6 månader. Han var matglad så när jag började jobba ammade jag morgon och kväll första veckorna och men sen slutade jag med det också då han inte var så intresserad. Han åt vanlig mat, gröt och välling.

    Andra barnet var helt ointresserad av mat så när han var 9 månader övergick jag till ersättning från amning. Tre lite jobbiga dagar men sen var det inga problem. Han började äta mat ordentligt först när han var över ett år och åt ersättning tills dess.

    Så mitt råd är att avvakta. Det går fort för barn att vänja sig vid nya saker så man behöver inte alltid hålla på så länge. Plus att det kan vara skönt att ha amningen kvar som trygghet när du börjar jobba. Så kan bebisen tanka närhet på ett smidigt sätt.


    Ok! Ja, mitt barn verkar också intresserat av mat redan nu så det kanske går fort att få in honom på det spåret.
Svar på tråden Sluta amma nu eller sen?