Inlägg från: Anonym (Glenn Medeiros) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Glenn Medeiros)

    Varför är det så många som har märkliga fetischer eller behovet av sexuella utsvävningar?

    Jag tror att det beror på att vi börjat tänka på oss själva och våra val på ett annat sätt än tidigare. Rättare sagt så har vi börjat tänka att ALLT är val. Vi tänker att vi inte vet om vi tänder på något, förrän vi prövat det. Vi tänker inte på kiss-sex som något avvikande och annorlunda, utan bara som en av många grejer som man kan välja att prova. Och många känner nog lite dåligt samvete om man inte provar alla de där sakerna som finns på det sexuella smörgåsbordet.


    Jag tror att det är del i en större utveckling, där vi inte längre litar på våra instinkter. Vi tror att vi måste prova oss fram vad gäller yrkesliv, andlighet, sex osv, tills vi hittar det perfekta. Inget är bättre eller sämre. Inget är normalt och inget är annorlunda. Alla valmöjligheter bara finns där i ett icke-hierarkiskt kaos. Jag tror att det är ganska dålig utveckling, som vi kan komma att behöva bryta och motverka så småningom.

  • Anonym (Glenn Medeiros)
    Anonym (BDSM-kvinna) skrev 2020-10-07 10:36:55 följande:
    Allt är inte alls val. Man väljer inte en sexuell läggning eller en fetisch. Man präglas, oftast tidigt i barndomen. En BDSM-are eller en fetischist eller en transvestit har lika lite valt sin läggning som homosexuella har gjort. Det är inget val.

    De flesta äldre som jag känner som har en ovanlig läggning har gått till psykologer för att försöka bli av med det. Ofta blev de då av med en del problem, men läggningen är alltid kvar. 

    Sedan finns det förstås också några som bara testar på. 
    Jag med dig helt och hållet, men jag tror att många börjat (felaktigt) *betrakta* det som val. Man tar inte reda på vem man är, utan man tror att man kan bli vem man vill.
Svar på tråden Varför är det så många som har märkliga fetischer eller behovet av sexuella utsvävningar?