• Anonym (X)

    Snygga killar över 50 söker 30-åringar

    Anonym (Thony) skrev 2020-10-07 07:23:31 följande:
    Snygga killar över 50 söker 30-åringar

    Såhär skrev en tjej (över 50):
    "Snygga killar på 50+ söker ofta 30-åringar  // Förvånad Kan va deras döttrar ju Tyst"

    Märk väl hennes val av smilies. Hon är förvånad, och så ryser hon av tanken.

    1. Är tjejer avundsjuka på yngre tjejer, när jämnåriga killar söker tjejer som är yngre än hon själv är?
    2. Är det bara killar som söker så mycket yngre, eller gör tjejer samma, söker killar som kan va deras söner ju?


    Du missuppfattar. Hon har antagligen blivit utsatt för äldre gubbars uppvaktning som yngre. Därför gör hon en obehaglig smiley.

     Det verkar vara en vanlig sak att "avundsjuka" ska vara inblandat. Det kan jag faktisk med stor sannolikhet säga att det är inte det det handlar om.
  • Anonym (X)
    Anonym (sådär) skrev 2023-05-29 12:11:54 följande:
    Ehm, så du tror på allvar att bara för att en kvinna inte är nöjd med sitt utseende så kommer hon välkomna inviter från gubbslem? Och om hon inte gör det så är hon bara "avundsjuk"?

    Vad finns det att vara avundsjuk på menar du?
    Det undrar jag också, oönskad uppvaktning från gubbar? Tror denne inte att andra kvinnor snarast känner sympati för "den yngre kvinnan"? Det verkar finnas en slags fetisch eller föreställning att avundsjuka ska vara inblandat, tror det är någon slags bekräftelse för gubbarna att tänka så. Det förklarar varför dom inte lyckas med raggningen.

    (för det kan ju inte bero på "dom" ganska narcissistiskt)
  • Anonym (X)
    Anonym (sådär) skrev 2023-05-29 14:57:32 följande:
    Tror de flesta av dessa gubbar saknar självinsikt helt och hållet. Och allt som inte lirar med deras tro på att unga kvinnor bara längtar efter gubbkuk vill de såklart inte höra talas om eftersom om det skulle vara sant så är de kanske inte så sexiga som de intalat sig och då faller ju hela den fina narcissistiska bubblan isär.

    Ganska tragiskt egentligen
    Det som förvånar mig mest är att den här sortens tråd dyker upp titt som tätt. Kvinnor berättar att det inte är avundsjuka, det är sympatier, unga kvinnor vill inte bli uppvaktade av gubbar.

    Gubbarna i tråden fortsätter hävda att det skulle vara avundsjuka, trots att de från förstahandskällor får höra vad det egentligen handlar om.

    Varför lyssnar dom inte?
  • Anonym (X)
    Anonym (Magi) skrev 2023-05-29 15:27:36 följande:
    Det är nog för att många kvinnor är avundsjuka. Och tycker att män ska tänka på jämnåriga singelkvinnor som sitter där ensamma. Skrattande
    Lol, tack för att du så tydligt illustrerar det jag skrev.

    mycket komiskt.
  • Anonym (X)
    Anonym (Mogen kvinna) skrev 2023-05-29 18:30:19 följande:
    Du representerar inte alla unga kvinnor det är dina egna åsikter du ger uttryck för.  
    Det handlar inte heller om att alla äldre män väljer eller är attraherade av yngre kvinnor . Det handlar om att det är människor som klickar med varandra oavsett ålder. 

    När jag var i tjugo/trettioårs åldern var jag faktiskt väldigt trött på jämnåriga män som i stort sett bara vill en sak och det var att lyckas få så många snygga tjejer i säng och därefter skryta med det.  På min tid hade de till och med poängbedömning från 1 till 10.  Tyvärr var jag en nia så man fick aldrig vara ifred.

    För den skull säger jag inte att yngre män inte är något att ha. Vill absolut inte generalisera. Lika lite som du kan generalisera äldre män som gubbslem. Yngre förmågor kan vara minst lika slemmiga.
    Varför tror du inte att 50-åringarna resonerade likadan? Vet tjejer som blev "uppvaktade" av kompisars pappor, eller "avklädda med ögonen. Såna där med ölmage som drog in den och tror de är så attraktiva.

    Är det något att bli avundsjuk på? eeew
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-05-30 03:20:40 följande:
    Din bitterhet lyser igenom.
    Jag förstår inte heller vad det finns att vara avundsjuk på?

    att bli raggad på av gubbar? 
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-05-30 15:36:14 följande:
    Det märks på tonen så att säga. Är man inte som kvinna 40+ nöjd med sitt utseende kanske man ska vara försiktig med att slänga ur sig invektiv som "gubbslem". Hur man bedömer andra brukar ha en tendens att slå tillbaka på en själv (karma). Det är dessutom nästan ALLTID, med få undantag, samma hårda ton på det här forumet mot män över 40 av någon anledning, och 9 gånger av 10 kommer det från kvinnor som själva är 40-50+- Den ständigt hårda tonen kan inte ha så mycket andra orsaker än att det bottnar i att man inte trivs med sig själv och har en viss desperation för egen del.

    Jag har dessutom inte nämnt något om att man inte får välja själv vem man blir ihop med, har jag skrivit så så visa mig det.

    Det är den hårda tonen mot oss 40+-män jag är evinnerligt trött på, varför kan man inte diskutera som vuxna människor utan att ha ett behov av att klassa ned andra?

    Du ser det alldeles för ensidigt, dessutom så vet du inte kön eller ålder bakom anonyma nick. Även män kan observera "gubbsjuka" 


    Det jag har observerat här på familjeliv män som är 50+, vill ha kvinnor i 20-års åldern, verkar inte begripa att kvinnor i 20-års åldern inte vill ha uppvaktning av gubbar. Med ökande frustration och irritation försöker förklara det.

    ändå så skriver gubbsen att det är "avundsjuka" av kvinnor 50+ Dessa gubbar verkar inte inse att det bara är dom själva det beror på att de misslyckas med raggningen. I deras värld så grupperar dom sig själva och yngre kvinnor, det är dom mot de missnöjda kvna i deras ålder. Det går bara inte in. Helt jävla omöjligt. 

  • Anonym (X)
    Anonym (Sherlock Holmes) skrev 2023-05-30 16:11:49 följande:
    Jag kan ana att det här med åldersskillnader är ett känsligt ämne för många.
    Näe, bara avundsjuka från tanterna att 20-åringar blir raggade på av 50-taggarna, inte alls sympatier med 20-åringar, icke. Kan inte vara fel på gubbsen.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-05-30 17:03:02 följande:
    Som 40-50 är du inte gubbe utan medelålders, förstå skillnaden. Jag har inte och kommer aldrig att ragga på så unga tjejer, där säger min moral ifrån bestämt. Men en kvinna som bara är 10 år yngre är ingen big deal. Och åldersskillnader på 10 år är vanliga i förhållanden idag. Kvinnor mellan 40-50 är inte heller "tanter", utan medelålders. Gubbe och tant är man enligt mig och de flesta andra först efter 65, när man gått i pension.
    Jaha.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-05-30 18:29:29 följande:
    Mellan 40-50 är du vare sig som man eller kvinna "gubbe" eller "tant" utan medelålders.

    Det är faktiskt mest på FL jag sett denna inställning hos kvinnor. Jag stöter nästan aldrig på den IRL, där folk säger att "40 är det nya 20", något som tillochmed jag ifrågasätter och att "40 är ingen ålder". Kanske sagt i ren välmening, även om de tycker annat, men ändå uppmuntrande.

    Av 60-plussare får jag som 40-plussare höra saker som att "Du är ju bara barnet". På en förening där jag är medlem finns en del medlemmar som är 60 och 70+, och när jag visade ett reportage från tiden i gymnasiet som jag gjort om en känd konstnär och träsnidare, och sa att den gjorde jag i mitten på 90-talet, fick jag sarkastiska kommentarer av dessa som "90-talet, fanns du då"?

    Jag personligen raggar sällan överhuvudtaget, och framförallt inte på kvinnor som är 20 år yngre, jag sätter gränsen vid 10 år yngre högst. Där säger min moral ifrån. Det jag är evinnerligt trött på är det generellt ständiga dömandet här på forumet av män 40+- Ofta kommer det från kvinnor som själva är mellan 40-50 dessutom.

    Jag tycker vi har fått nog av åldersfascism i samhället. Varför inte börja se varandra som människor?
    Handlar mer om sympatier för de unga kvinnorna som blir utsatta för dessa män. Sen så vet du inte om det är kvinnor som skriver inlägg, inte heller ålder. Vad jag oftast läser så verkar det vara unga kvinnor som med ökad frustration och irritation försöker säga till dessa gubbar att hålla sig undan.

    gubben analyserar det till att det är en "avundsjuk" kvinna i deras ålder. Det är väl dömande om något.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-05-30 19:13:33 följande:
    Enligt forskning, bl.a. presenterad av den underbara Anders Hansen, kan du med regelbunden motion och träning, sänka din genetiska ålder med hela 10 år! Du behöver inte förfalla tidigt om du inte vill det. Sedan har det med det genetiska arvet att göra givetvis, men varför köpa ner sig i onödan?

    Mycket är det det egna valet. Folk som vill se sig som "gubbar" eller "tanter" efter ett visst åldersstreck får givetvis göra det, om de tycker att det är det enda riktiga.

    Men vi, det fåtal som känner att vi inte fått ut det vi velat ha av livet, kanske har andra ambitioner. När jag var yngre gick jag ofta in för att framstå som äldre än jag var, för att verka mer livserfaren, och jag tror det är ganska vanligt bland yngre att vilja framstå som äldre, för att inte riskera att ses som "snorungar som inte vet något om livet". Jag har personligen sett en del exempel på det, unga som vill framstå som brådmogna för att de tror att det ger dem med "cred" hos äldre och livserfarna.

    Efter 40 brukar många dock tänka till och inse att de gått åt "fel håll", och försöker föryngra sig istället. Så är fallet med mig ska erkännas. Men det beror på att den bild jag har av att "vara mig själv" grundar sig i den där oerfarna grabben jag var som blev tillrättavisad av äldre som ansåg att jag som var så ung "inte kunde veta något om livet". Idag är jag glad att kunna känna mig som den där oerfarna snorungen som de tyckte att jag var då, då det får mig att känna mig yngre.

    Ett behov av föryngring behöver inte alls handla om att man vill ragga på mycket yngre, utan om att man vill ha en sorts "revival", och kunna känna sig som den man var då.
    Varför kopplar du ihop ett behov "föryngring" med att ragga på yngre kvinnor? Det är två helt skilda saker.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-06-01 12:58:14 följande:
    Jag har verkligen inte sett mycket om kvinnors åldrande här. De gånger en äldre kvinna postar ett inlägg om t.ex. att hon hittat en yngre man eller "hunk", så applåderas det i kommentarerna, "You go girl!", "Härligt, ta för dig av livet!" m.m. Postar en man ett inlägg om relationer med yngre kvinnor kommer genast de där kvinnorna med sitt gubbtjat. Han får höra att han är gubbsjuk, ett äckel m.m. Och där är det ofta flera mot en.

    Det är väl därför bara bra om det blir lite mer jämvikt på forumet, dvs att män också tillåts rikta kritik mot kvinnor och deras beteenden.
    Jag synar, visa mig ett sånt inlägg så ska jag förklara för dig.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-06-01 13:28:41 följande:
    www.familjeliv.se/forum/thread/29385454-han-ar-16-ar-yngre-nagon-mer-som-har-forhallande-med-yngre-man

    Här är ett exempel, ska leta upp flera.
    Hahaha!! Ser du inte skillnad på en sån tråd och en tråd om att kvinnor ska vara avundsjuka? Testa byt ut "man" till "kvinna" i en sån (Trevlig, icke-dömande) frågeställning så får du också trevliga svar tillbaka.

    Det är helt knäppt att du inte ser skillnaden. Varenda tråd där män pratar om att ragga på yngre brudar så innehåller det någon slags föraktfullhet gentemot kvinnor, och då blir svaren såna också.
  • Anonym (X)
    Anonym (Tjatomgubbar!) skrev 2023-06-01 16:38:23 följande:
    Hur är det med trådar där kvinnor pratar om att ragga på yngre män då? Eller är det mer acceptabelt? Det jag främst vill lyfta fram är dubbelmoralen. Men det bästa kanske vore om vi införde ett generellt förbud för både män och kvinnor att ragga på dem som är mer än 5 år yngre än de själva. Du skulle ju ändå en viss "rättvisa" skipas ;)
    Det synar jag också. Visa en sån tråd så kan jag säkert förklara. 
Svar på tråden Snygga killar över 50 söker 30-åringar