Inlägg från: Anonym (Slosa ett par kvallar till storkok) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slosa ett par kvallar till storkok)

    Vardagsmat & matlådor??

    Jag gor mycket pa en gang, som t ex. kottbullar, kottfarssas, korv stroganoff, lasagne, mousaka, olika grytor osv. och fryser in portionsvis. Sedan plockar jag fram det kvallen innan och lagger i matladan tillsammans med ett tillbehor sasom ris/potatis/pasta/quinoa/couscous, som jag da lagar farskt enligt vad som passar med ratten jag valt att stoppa i matladan just den kvallen.

    Det ar sjalva storkoken som ar det "jobbiga", men tillbehoren (att koka ris eller pasta) utgar jag ifran att ni inte tycker ar sa himla jobbigt och ar ju inte heller tidskravande.

    Sen finns det ju saker som skoter sig sjalva i ugnen, sasom kycklingklubbor. De kan du ju grilla i ugnen medan du tittar pa TV och sen lagga i matladan innan du gar och lagger dig. 

    Att ata utemat blir i langden katastrofalt dyrt i jamforelse med egna matlador, sa anstrang er att hitta ratter som ni gillar och som ni kan gora sjalva. Klart att kopta ICA kottbullar inte faller er i smaken nar ni ar vana vid restaurangmat, men om ni lagar maten sjalv sa blir det ju en helt annan smak pa det hela (som ni aven kan paverka). 

    Gor en stor sats lasagne och dela upp i lador. Gor en stor sats lins/bongryta och dela upp i lador. Gor en stor sats kottbullar och dela upp i lador (men inte for tatt sa att de fryser samman,utan med lite mellanrum sa att man kan plocka isar dem styckvis). Slosa ett par kvallar pa att tillsammans laga nagra ratter att frysa in, sa att ni har matlador for ett tag framover.

    Gardagens rester gar ocksa bra att anvanda. Da gor ni helt enkelt "for mycket" mat till middagen, sa att det racker till matladorna dagen darpa. 

Svar på tråden Vardagsmat & matlådor??