• Solblomma30

    Tidiga tecken på autism

    Florist1244 skrev 2020-10-07 17:24:18 följande:

    Jag har en snart 14-månaders kille här hemma som uppvisar vad jag förstått räknas till tidiga tecken på autism. Det första vi reagerade på redan vid 10-månaders ålder var att han inte lyssnar till sitt namn, detta gör han än inte idag. Han pekar inte, kan inte vinka hej/hejdå, härmar inte grimaser, säger inga ord ännu utan det som sägs mest är dadadada.

    I övrigt är han en glad liten kille, som är nyfiken på andra barn, gillar att leka tittut och bli jagad av pappa, gillar att klättra på möbler och dansa till musik. Jag upplever inte att ögonkontakten är bristande, men har inte heller något att jämföra med då de är första barnen och med Corona har vi inte heller vistats på exempelvis öppna förskolan.

    Är nyfiken på vad era barn med autism visade för tidiga tecken kring den åldern?


    Min son är också snart 14 månader gammal. Han började peka för tre dagar sedan. Han började vinka hej/hejdå för ungefär en vecka sedan, och de första orden sa han för ungefär två veckor sedan. Han sa då pappa, och nam (han tyckte att maten var god). I övrigt säger han bara dada. Han säger inte pappa eller nam varje dag, men vi har hört det någon gång. Dadada är det normala för honom.

    Han lyssnar inte direkt till sitt namn, men lyssnar ganska ofta (inte alltid, om han är upptagen med något han tycker är roligare) om jag ropar med glad röst till honom.

    Jag skulle säga att det du beskriver låter som en helt normal 13/14-månaders kille. Min son är fjärde barnet, så jag har lite att jämföra med sen innan, och inget av mina barn har någonsin följt alla milstolpar enligt såna där listor på nätet. Ingen av dem är autistisk :)
Svar på tråden Tidiga tecken på autism