• Anonym (Chef)

    Pinsamt att arbetsträna?

    Nej, det är absolut inte "pinsamt" att arbetsträna. Precis som det inte är "pinsamt" att ha en anställning där det utgår ett stöd från AF.

    Arbetsmarknaden är tuff, och det kommer alltid finnas folk som befinner sig längre ifrån den marknaden pga vissa omständigheter som gör att det blir än tuffare.

    Att dessa individer bereds en möjlighet att jobba, i olika omfattningar, och komma ut i ett arbetsliv är enbart positivt - för individen, för en arbetsgivare, för vårt samhälle i stort.

  • Anonym (Chef)
    Anonym (Nn) skrev 2020-10-23 16:52:21 följande:

    Ja det är pinsamt :/ jag är 32 år gammal och avskyr frågan jag får vad jag jobbar med, och jag svarar att jag arbetstränar, för jag känner mig så värdelös och misslyckad som människa. Förstå mig rätt nu. Att jag fått denna chans att få arbetsträna är helt fantastisk, och det stöd man får är obeskrivlig. Men jag kommer inte ifrån känslan att det är pinsamt, tyvärr.


    Mmm, men det finns ju ett stort "feltänk" i det du skriver ovan.

    På frågan vad du jobbar med - svarar du - jag arbetstränar. Varför inte svara - Jag jobbar på "AB" och hjälper till med "XYZ". Det vore ju mer korrekt.

    Om jag ser till mina kollegor som antingen arbetstränar, har någon form av anställningsstöd; så har jag svårt att se att de personerna svarar "Jag har lönebidrag", "Jag arbetstränar". Tror snarare att de svarar "Jag jobbar med XYZ på AB". För det är de facto vad de gör. 

    Försök släppa tankarna kring att det är pinsamt. Tror med stor sannolikhet att det är hos dig dessa tankar finns.

    Lycka till!
Svar på tråden Pinsamt att arbetsträna?