Inlägg från: Anonym (Willy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Willy)

    Vänskap = Kärlek?

    Anonym (-) skrev 2020-10-11 06:59:05 följande:

    Det som menas är att det inte räcker med flört och attraktion, utan det krävs något djupare. En kärleksrelation är för många som en vänskapsrelation där man dessutom är kära och tänder på varandra. Om du inte ens har potential att vara hennes vän är det uteslutet att ni blir ett par. Det kan nog också vara ett sätt att uttrycka att du inte kan förvänta dig sex innan ni lärt känna varandra ordentligt.


    Så alla killar som tjejer ligger med känner hon ordentligt?
  • Anonym (Willy)
    Elis73 skrev 2022-03-15 14:06:34 följande:

    Min erfarenhet är att vanligaste vägen att gå är att attraktion blir till förälskelse som blir till förhållande - som förhoppningsvis också resulterar i en djup vänskap. Detta skapar förutsättningar att förhållandet ska hålla.

    Lite ovanligare är att två vänner efter en längre tid upptäcker att de blir förälskade och attraherade av varandra. (Har hänt mig.) Så visst kan vänskap leda till kärlek.

    Så för mig betyder "Vi kan väl starta med att vara vänner" att man inte är värst intresserad och att man inte är attraherad. Har själv använt det lite fegt när jag inte vill dissa någon som försöker inleda något. 

    Visst kan man chansa på att förhållandet utvecklas dit man vill. Men risken är stor att den andra blir kär i någon annan och att man själv blir svartsjuk. Vänskap när den ena vill lite mer leder ofta till jobbiga känslor....


    Tror också på detta.
    Kvinnor säger ofta annat.
Svar på tråden Vänskap = Kärlek?