Inlägg från: Anonym (myself) |Visa alla inlägg
  • Anonym (myself)

    Migrän med stark aura, fler?

    Jag har ingen migrän själv (eller jo, jag har haft 2 anfall totalt under ca 10 år - bara aura, ingen huvudvärk, så det räknas väl knappt). Däremot min dotter haft flera anfall under 1 års tid. Hon var 8 år gammal när det började och vi först trodde att det var kräksjuka som hon fick, då hon kräktes under 1 dygn ca varje timme och var helt utslagen mellan kräkningar. Vi fick åka in till akuten pga risk för uttorkning - ingen visste vad det var, alla blodprov och skiktröntgen var i sin ordning, endast EEG visade nästan katatomiskt tillstånd. Läkare t o m försökte att göra en lumbal punktion (prov från ryggmärgen) men det gick inte, då hon kände för mycket smärta. Det var bestämt att om det inte blir bättre till dagen efter, skulle de försöka igen med nedsövning. Men morgonen därpå vaknade hon helt pigg och glad som om ingenting hände!
    Vi skrevs ut, åkte hem och alla trodde att det en viral hjänhinneinflamation som gick över av sig själv. Men 3 mån senare kom ett precis likadant anfall - akut igen. Nya prover, ny röntgen, samma resultat. 1,5 dygn senare - helt frisk. Men det visade sig att hon hade huvudvärk under tiden som inte kunde lindras med varken alvedon eller ipren, inte ens intravenöst. Efter det hade hon 5 anfall till - från ett par timmar till 1,5 dygn med mellanrum från 3 veckor som kortast till 3 mån som längst med lika förbryllade läkare. Det var faktiskt VI föräldrar som kom med idé att det handlade om migrän. Läkare först inte ville lyssna på oss, då enl. de hade inte hon typiska migrän symptom, men slutligen gav med sig och gick med att hon skulle få betablockerare. Hon började medicinet och slutligen försvan migrän (hon har antagligen växt ur det helt, då hon har inte tagit medicin nu i alla fall sen januari).
    Det jag vill säga - vad vi fick höra från olika läkare som slutligen gick med på vår diagnos är att migrän i sig är inte farlig (dvs den ökar inte risken för stroke eller nåt). Så, här borde du inte behöva oroa dig.
    Däremot eftersom dina anfall är så pass kraftiga och kommer så plötsligt, skulle jag också rekommendera prata med läkare om att ev. börja äta betablockerare.

  • Anonym (myself)
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2020-10-14 20:09:21 följande:

    Har betablockare förresten av annan anledning men får anfallen ändå. Men det kanske beror på vilken sort man har? Har emconcor, vilken har ni som också har betablockare?


    Dottern åt Inderal.
Svar på tråden Migrän med stark aura, fler?