• Anonym (Min åsikt)
  Mån 12 okt 2020 15:27
  7131 visningar
  435 svar
  -1 +9
  435
  7131

  Fruns älskare

  När det kom fram att min fru varit otrogen så kontaktade jag självklart mannens fru och informerade henne.

  Hon blev så klart förossad/ledsen/arg osv men hon tackade mig för att jag meddelade henne detta.

  Jag läser här att flera resonerar som så att "jag lägger mig inte i deras förhållande"? Varför?

  För mig var det självklart att informera henne om vilket arsel hennes man var!!

  Åsikter, hur gjorde du eller hur skulle du göra...?

 • Svar på tråden Fruns älskare
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 11:14
  #81
  +3

  Hoppsan...den här tråden var populär...

  Det känns som att de allra flesta anser att jag gjorde rätt, känns bra.

  Sen anser en del att det handlar om hämnd...men nej inte alls.

  För det första så har jag sparkat ut kärringen och henne bryr mig inte alls om. Hur hennes liv ser ut skiter jag i.

  För det andra så skulle det ju kunna gynna henne när jag berättade för älskaren fru om deras otrohet...för om hon också sparkade ut honom så är det ju fritt fram för dom två.

  Men jag gjorde endast efrersom jag tyckte att hon förtjänade att få veta....inget annat...

  Sen verkar Stina vara den i tråden som har en moralkompass som är tvärtemot alla andras. Hoppas du klarar dig fint i livet ändå.

 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 12:22
  #92
  +3
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 11:43:05 följande:
  Oroa dig inte, jag klarar mig fint och jag lurar inte mig själv med att intala mig att hämnd är något godhjärtat. Du låter minst sagt bitter så att det är något annat än hämnd och en falsk tillflykt från din sida kan du försöka lura i andra som är betydligt naivare än vad jag är.
  Jag är inte det minsta bitter och har aldrig varit. Jag blev förbannad när otroheten avslöjades och var nära att slå sönder mannen ifråga men lyckades hejda mig. Jag slängde ut henne sen var det bra med det. Såna människor är inte värd min energi.

  Jag har sedan dess träffat en ny kvinna och är lyckligare än någonsin och jag bryr mig inte alls om vad min fd fru gör eller inte gör....däremot ville jag inte att hans fru skulle behöva leva en lögn längre.

  Inser du att du är i klar minoritet i den här frågan. Detta till trots så envisas du med att alla andra har fel och du har rätt...suck...

  Hamnar du ofta i konflikter i livet på grund av att "alla andra" har fel eftersom de inte tycker som du?
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 12:43
  #96
  +3
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 12:31:34 följande:
  Nej. Oftast när man får sätta sig ner och diskutera så brukar folk tänka ett varv till och då kommer dom oftast till samma slutsats som jag och i övrigt är jag absolut inte konflikträdd och står för mina åsikter och den livserfarenhet jag har av att leva ett för många rätt märkligt liv med väldigt mycket filosofin att jag tar hand om min skit och andra tar hand om sin egen.
  Alltså hamnar du ofta i konflikter vilket var precis som jag trodde.

  När ni sitter och diskuterar...du tror inte att det är så att de andra låtsas hålla med dig eftersom de inser att du aldrig kommer hålla med om att de har rätt? 
  De märker förmodligen precis som jag att när du väl har en åsikt så kommer du aldrig ändra dig...
  Kan nog vara nyttigt för dig att tänka ett varv till!
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 12:46
  #99
  Anonym (Potatisgrees) skrev 2020-10-13 12:32:06 följande:

  Menar du ?alla andra? som i normen som skapats av alla ?normala?? Tycker inte rätt eller fel definierar denna moraliska frågeställning alls. Allt är långt ifrån svart eller vitt här i livet.
  I det här faller menade jag "alla andra" som i "de flesta"...sen om de är normala eller inte får jag ju aldrig veta oavsett eftersom alla som svarar här är anonyma människor jag aldrig träffat eller känner..
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 12:54
  Anonym (Nja) skrev 2020-10-13 12:44:43 följande:
  Nej då, du skadar ingen genom att låta denne lyckligt ovetande fortsätta med sitt liv sådant som det är. Den som verkligen, verkligen inte vet, kommer i de flesta fall aldrig att få veta utan lever lyckligt förvissad om att hen har det perfekta förhållandet, precis så som hen vill ha det. Väldigt många som lever i väldigt långa relationer har den där tanken att det spelar faktiskt ingen större roll, men det tar emot att erkänna, för då dyker någon riktigt aggressiv person upp och berättar för oss vilka dåliga människor vi är som låter oss trampas på. Hemlis: vi bara tycker inte att det är värt något jävla ståhej. För tjugo år sen var jag ensam bland mina vänner om den här åsikten, allt eftersom de tagit sig igenom längre relationer, otrohet mm så börjar de komma till samma slutsats: vem fan bryr sig, bara vi har det bra ihop när vi är ihop. Några få väldigt arga personer i omgivningen gör ett öppet godkännande allt för tungt bara. Men det spelar ingen roll vad andra gör i sina relationer, om du är tydlig i dina med att otrohet är det lägsta du kan tänka dig så är ju det klargjort. Resten av oss kan få leva som vi vill utan att du bestämmer det åt oss också.
  Om det är som du säger " vem fan bryr sig, bara vi har det bra ihop när vi är ihop " så spelar det ju ingen roll om nån "skvallrar" eller hur??
  Dessutom tror jag vi umgås i väldigt olika sorters kretsar...för bland mina vänner är inställningen tvärtemot din.

 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 13 okt 2020 13:03
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:00:23 följande:
  Det har jag absolut inget behov av. Jag är sann mot mig själv och andra men det betyder inte att jag använder sanningen som ett vapen för att skada andra.

  Kan nog nästan garantera att när du tänker tillbaka på detta kommer du också att komma till insikt om vad som drev dig till att vara sanningssägare och då kommer du också att inse att det det handlade inte om någon godhet utan om sårad stolthet som du trodde du kunde bota genom att såra och förstöra för andra.

  Skillnaden är att jag gjorde en del dumheter när jag var 13, 14 år gammal i hopp om att det skulle bota min smärta. Vissa av oss tvingas helt enkelt att bli vuxna tidigt och andra lallar runt i sandlådan hela livet utan att förstå varför dom gör vissa saker och vad som är den egentliga drivkraften. Får i mitt fall säga att när jag satt med min smärta och ilska tillräckligt länge så viskade ilskan i mitt öra att mitt rätta namn är sorg, bearbeta den med att erkänna att sorgen finns där och skjut inte bort den får då börjar man reagera istället för att aggera.
  Hur länge ska man vänta innan man kommer till insikt menar du? Det var över två år sedan jag slängde ut exfrun...och meddelade mannens fru....
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Ons 14 okt 2020 08:13
  +3

  Jag är endast ute efter att få veta hur andra resonerar i frågan, inte rättfärdiga eller få bekräftelse för mitt eget handlande.

  Jag står för och är nöjd med vad jag gjorde och fick ju höra av hans fru att hon uppskattade avslöjandet...så det blev ju bra. Jag trodde att de flesta tyckte som jag men fick höra en diskussion där åsikterna var delade, och blev nyfiken. Inte mer komplicerat än så.

 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Ons 14 okt 2020 12:27
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 12:24:46 följande:
  Åter igen du har helt fel med drivkrafter blanda inte samman drivkraft med fysisk förmåga.

  Självklart är sex mellan människor fint när det är ömsesidigt och har förmodligen inte skett med intention att skada någon.

  Att vara en så kallad skvallerkärring görs med intention att förstöra för andra.

  Således väldigt enkelt att sätta in på skalan vem som fattade ett dåligt beslut och vem som är en vidrig person.

  Att fatta dåliga beslut har i alla fall jag väldigt lätt att förlåta men vidriga människor förlåter jag aldrig.
  Att vara otrogen är ju detsamma som att såra den som älskar dig...är inte det värre än att skvallra?
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Ons 14 okt 2020 13:11
  +3

  Att 


  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 12:38:29 följande:
  Nej varför skulle det var det.
  Att "skvallra" innebär att jag talar om för hans fru att den hon lever med har svikit henne under ett halvårs tid och hon bör få chansen att själv bestämma om hon vill leva med en sådan man.

  Att vara orogen innebär att man medvetet gör något för egen "vinning" som man vet kan såra sin respektive väldigt djupt.

  Förstår du inte detta har jag inget mer att säga dig.
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tor 15 okt 2020 21:52
  Anonym (Sad) skrev 2020-10-15 16:17:42 följande:

  Lever din exfru o killen hon var otrogen med ihop?


  Vet faktiskt inte och bryr mig inte heller.
 • Anonym (Min åsikt) Trådstartaren
  Tis 20 okt 2020 09:09
  +5

  Det är ett väldigt gnäll om att man lägger sig i en annan familjs liv när man "skvallrar" om otrohet.
  Men den otrogna blandar sig också i en annans familjs liv (fullt medveten om ev konsekvenser) på ett betydligt värre sätt.

  Vem gör mest fel? Den som begår den oärliga gärningen eller den som skvallrar om den??? 

  Jag är hur som helst nöjd med att jag gjorde som jag gjorde (vilken även merparten av er intygar), hans fru fick reda på vad som pågick och hon blev glad för det och tackade mig. Jag önskar att den i framtiden som skulle få reda på att min nuvarande är otrogen talar om det för mig. Jag vill inte leva en lögn!

  Nu lämnar jag denna tråd ifred för ni verkar ha mycket att diskutera och klarar er bra utan mig hahaha....
  Tack för er medverkan!!

Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem