• Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 16:06
  7889 visningar
  435 svar
  -5
  435
  7889

  Fruns älskare

  Självklar skall du inte lägga dig i andras relation. Vad förväntar du dig att tjäna på det.

  När min flickvän var otrogen för väldigt länge sedan så var det självklart något som berörde oss och vår relation och något vi fick reda ut. Att blanda sig i andras relationer också tjänar absolut inget annat syfte än att söka en falsk tillflykt genom att förstörs för andra och tro att det löser något med den egna självkänslan.

 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 16:32
  #7
  -5
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 16:25:28 följande:

  Du gjorde helt rätt, hon var ju tacksam och tackade dig. Att han sen inte gillade att bli avslöjad är ju inte direkt oväntat, men han får skylla sig själv.

  Egna erfarenheter: Ja, jag gjorde likadant när mitt ex var otrogen med samma resultat, tacksam partner, sur otrogen man

  Jag tror att de flesta som brukar gnälla om att "inte lägga sig i" är såna som själva varit otrogna.


  Lite kul att det nu är ditt ex. Jag fokuserade på vår relation och vi lärde oss och växte av det som hände. Men man väljer självklart vad man vill prioritera och vad man lägger energin på. För mig var det självklart att lägga energin på den relation jag har med den kvinna jag älskar, inte på att söka tillfredsställelse i att förstöra andras liv och relationer.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 17:00
  #9
  -1 +1
  Anonym (Pusher) skrev 2020-10-12 16:47:51 följande:

  Det handlar väl inte om njuta och söka tillfredställelse i att förstöra andras liv. Det handlar om att ge sanningen till hans ovetande fru. De är de som är otrogna som njuter av att förstöra andras liv.


  Det är självklart ett barnsligt och omoget sätt att hitta en falsk tillflykt i att förstöra för andra istället för att ta hand om sig själv och sina egna känslor och att försvara denna omognad med att man gör det av godhet är självbedrägeri på hög nivå.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 17:10
  #11
  Anonym (FYI) skrev 2020-10-12 17:07:16 följande:

  Var ligger motsättningen? Man kan väl ta hand om sin egen relation om man det vill, samtidigt som man tar ett snack med partnerns älskares partner...


  Nej det kan man inte utan att skapa mer negativ energi runt otroheten och vad tycker du att man tjänar på att hämnas på ett så larvigt och barnsligt sätt.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 17:34
  #17
  -2
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 17:21:11 följande:

  Så du tycker man då ska skita i att den som blir för bakom ljuset vill veta sanningen och bara utgå ifrån att den som bedrar inte vill bli avslöjad? 

  Exakt vad är det som är barnsligt och larvigt med att ge en person chansen att själv välja vilket slags förhållande och vilken slags partner hon/han vill ha? Jag tycker det snarare är väldigt barnsligt och larvigt att inte göra det. Varför skulle man inte kunna hjälpa andra?


  Och du tror på fullt allvar att det handlar om att hjälpa andra. Det är hämnd och självbedrägeri inget annat.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 17:38
  #19
  -3
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 17:16:26 följande:

  Du får väl göra som du vill, för mig är en relation där den ene sviker och ljuger en död relation. Finns ingen som helst anledning för mig att hjälpa svikare och lögnare "växa som människor". De kan de gott göra utan mig. Jag föredrar att omge mig med ärliga och pålitliga människor.

  Om någon gjort nåt jävligt dumt som personen vet kommer få jävligt stora konsekvenser så ligger ansvaret för vad som sen händer på den som gjort något dumt, inte den som avslöjar det. Speciellt inte om den som drabbats av det är tacksam över att få reda på sanningen. Då har den som avslöjade sanningen gjort personen en tjänst och gett personen en chans att förhålla sig till sanningen och göra sina egna val. Därav tacksamheten....

  Ska jag tolka det du skriver som att du tycker det är bättre att låta folk gå ovetandes om att de bli bedragna och inte ge dem någon chans förhålla sig till det och själva välja? Hur har du då tänkt dig att den som sviker och ljuger då ska kunna "växa som människa"?


  Men herre gud. Vi talar om lite sex utanför relationen inte om att någon är massmördare eller startat ett tredje världskrig
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 17:47
  #24
  Anonym (FYI) skrev 2020-10-12 17:38:18 följande:

  Och vad är det för fel på hämnd? i de fallen som talas om här har ju dem bedragne varit tacksam för infon. Två flugor i samma smäll


  Kanske lite tacksam för stunden men på lång sikt kan det ha förstört livet för personen. Jättetramsigt att tala om två flugor i samma smäll för det vet man inte ett dugg om. Bättre att man i så fall erkänner för sig själv att jag är sårad och klarar inte av att hantera situationen som en vuxen människa och iscensättet min hämnd, men att tro att man själv eller någon annan på sikt kommer att må bättre av att man hämnas är extremt naivt.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 18:18
  #27
  -3
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 17:57:04 följande:

  Och hur fan vet du det? Hela ditt resonemang bygger på att det är värre att få reda på sanningen för att den gör ont än att bli bedragen. Du verkar inte riktigt kunna ta in att för många (förmodligen de allra flesta) så är det man vinner på ett avslöjande så mycket viktigare än att det gör ont.

  Vad är det som är vuxet med att skita i andra människor som blir förda bakom ljuset och låta bli att ge dem en chans att förhålla sig till sanningen? Jag tycker det är betydligt barnsligare att låta bli. Strutsmentalitet är ju i sig enorm omoget. Vuxna människor förväntas kunna hantera verkligheten som den är.


  Men oj vad det lockar att få peta i andras liv för att döva känslorna av sitt eget patetiska liv. Tänk om folk kunde skaffa sig egna liv och lite självkänsla istället för att döva sin egen smärta med att förstöra för andra.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 18:46
  #29
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 18:30:57 följande:

  Men oj vad det lockar att försöka få sin egen patetiska svaghet och oförmåga att hantera verkligheten att låta som något positivt genom att klanka ner på andra som hellre ser sanningen i vitögat än stoppar huvudet i sanden

  Tänk om folk kunde skaffa sig lite ryggrad och självkänsla så de kunde möta verkligheten som den är och stå upp för sig själva istället för att fly ifrån den och intala sig själva att de är starkare än andra för att de accepterar att andra trampar på dem.


  Kan garantera dig att så patetisk att jag skulle springa med skvaller för att döva mins egna tillkortakommanden kommer jag aldrig att bli. Har knappast med brist på självkänsla eller brist på ryggrad att göra när man låter andra leva sina liv och tar ansvar för sitt liv och sin egen relation i första hand.

  Det var min flickvän som trampade på mig, ingen annan och det har vi sedan länge talat ut om och lagt bakom oss. På vilket sätt skull jag mått bättre av att springa som någon jävla skvallerkärring tror du.
 • Anonym (Stina­)
  Mån 12 okt 2020 19:14
  #31
  -3
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 19:01:40 följande:

  Jag tror dig, för du verkar tycka att det är bättre att stoppa huvudet i sanden och fortsätta förd bakom ljuset än att fronta verkligheten som den är. Det om är något är ju verkligen akut brist på ryggrad och svagt. Som jag skrev tidigare, Vuxna människor förväntas kunna hantera verkligheten även när den gör ont, inte fly ifrån den och hellre stoppa huvudet i sanden. Det är oerhört omoget.

  Japp, hon trampade på dig och du valde att vara kvar. Det i sig är inget konstigt. Det som däremot är konstigt är ditt propagerande för att andra i samma situation inte ska få samma chanser du fick att göra ett val. Varför tycker inte du att även andra ska få chansen att välja själva?


  Jag fick mitt val av att hon talade om vad som hänt inte för att det kom någon skvallerkärring med behov av att få mig att må skit i tron om att det skulle få henne att må mindre dålig. Kan garantera att en skvallerkärring bara hade förstört möjligheterna till att läka och gå vidare så jag är oerhört tacksam för att det inte kom någon skvallerkärring som försökte intala sig själv att hon gjorde mig någon god gärning utan att vi fick chansen reda ut och läka på vårt sätt utan några utomstående som skulle lägga sig i.

  Tror nog du också om du tänker till och läser inläggen ser ett samband mellan utomstående som haft ett behov att skvallra och relationer som inte gått att rädda kontra relationer där man gått vidare med varandra och att det nästan uteslutande är i relationer där inte en skvallerkärring gjort det hela mer infekterat än vad det behöver vara.
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem