• Tecum

    Är min man bra?

    Anonym (MoiraAa) skrev 2020-10-14 13:33:53 följande:
    Jag har bara varit tillsammans med en man annan innan den man jag är med nu. Jag är 29 år och är alltså inte jätteerfaren. Jag har börjat få "dumma" tankar om att jag är nyfiken på andra än den man jag har, även fast jag vet att han är en bra man.

    Kanske kan ni få mig att vakna? Är min man bra och bör jag vara rädd om honom? Ni som haft många har ju mer att jämföra med. Vill inte göra något jag kanske kommer ångra.

    Det positiva med honom:
    Han har ett jättebra jobb som han verkligen brinner för. Han är flitig och ansvarsfull. Han ställer alltid upp och skulle springa över hela jordklotet för min skull. Han är ärlig och lojal och kärleksfull. Han tycker jag är den vackraste kvinnan på jorden. Skulle aldrig någonsin vara otrogen, finns inte på kartan. Han är hurtig och ligger inte och latar sig på soffan och kollar fotboll direkt. Han köper ibland med sig blommor hem "bara för att" och försöker vara romantisk även om han egentligen inte är det. Han är snäll och hjälper till i hemmet, städar osv utan att jag behöver be om det. Han är världens finaste pappa till vårt barn, han leker och engagerar sig  till 110 % och hittar på roliga saker.

    Det jag har stört mig lite på..eller som jag önskar:
    Är att vi skulle diskutera mer och ha djupare samtalsämnen. Att vi klickade lite djupare på nått sätt. Att han på riktigt ville lära känna mig utan och innan och mina åsikter om saker. Att vi skojjade mer med varann och var lite busiga, att man kunde tjafsa och bli sams igen. Att han "förde" mer och var lite mer manlig på nått vis. Lite jävlar anamma och spontan. Ibland känner jag att attraktionen tryter.. Jag önskar att han tränade mer. Jag är väldigt svag för ett vackert yttre och kan lätt tappa attraktionen har jag märkt.

    Hur hade ni tänkt kring min man..? Jag vill inte vara naiv och tro att alla män där ute är fantastiska men inte heller bli hemma-blind.

     
    Intressant inlägg! Du söker perfektion, som så många kvinnor, mer i praktiken finns det knappast. Din eventuella nya man kanske är bra på vissa andra saker men sämre på det du gillar hos din man. Så du måste värdera vad som är viktigast för dig och bäst för ditt barn.
    Att ha djupa samtal är något man inte kan ha med alla, en del är inte den typen. Men den biten kan man fixa med vänner. Att tjafsa för att bli sams är överskattat och absolut inget som jag ser som positivt. 
    Men det jag reagerar på är att du tycker att han är omanlig. Det är du inte ensam om när kvinnor här kommenterar sina män. Det som är gemensamt för alla dessa "omanliga" män är att de tar sin del av hemarbetet (eller mer) de är trogna, älskar sin kvinna och de är fantastiska pappor. Den typen av män har väldigt svårt att framstå som attraktiva för sina kvinnor, tvärt emot vad kvinnorna utåt säger är attraktivt.
    Ärligt talat tycker jag att det är en tråkig inställning...
  • Tecum
    Anonym (Funderar) skrev 2020-10-18 12:11:49 följande:
    Jag vill inte behöva gissa om han tycker om mig. Jag är ingen tankeläsare. Känner jag att jag tycker om honom vill jag säga det till honom och jag undrar varför man inte vill säga nåt som skulle göra den andre glad? Varför är det så förbaskat svårt att ge för män?

    Jag kräver inte massa fina ord. Men något enstaka ibland hade ju gett relationen lite liv. Sociala medier skiter jag fullständigt i, har inget intresse i vad andra ser men JAG vill känna att han tycker om mig. Annars blir det ju problem.

    Men tack för att du delar med dig, jag sliter mitt hår för att förstå hur män funkar och är tacksam över att höra andra perspektiv.

    Du känner inte alls att du blir glad om din tjej säger att hon älskar dig? (Utgår från att du är man).
    Jag är visserligen man, men jag håller med. Visst ska man kunna visa uppskattning i ord, åtminstone då och då. Både män och kvinnor behöver bekräftelse och det kostar faktiskt inget att visa det även med ord.
Svar på tråden Är min man bra?