Inlägg från: AnnaSturesson |Visa alla inlägg
  • AnnaSturesson
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-19 14:51:51 följande:

    Men vad var det för åldersgräns på badhuset då?

    Menar du att pojken och mamman var där längre än nödvändigt eller hur menar du? Man måste väl tvätta sig noggrant oavsett. Blir ju konstigt om man ska tvingas skynda sig. Sen kanske pojken hade något funktionshinder som du inte såg? 


    Hittade två exempel igår och då var det från skolåldern dvs 7år
  • AnnaSturesson
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-19 13:50:39 följande:

    Ok, men det kan ju varit så att pojken hade ett funktionshinder som inte syntes, eller att han som min pojke hade svårt för att klara av att duscha och byta om helt på egen hand och därför måste gå med in på damernas om det inte fanns nån annan lösning. Och jag tror säkert pojken uppförde sig och inte tittade på andra och så heller. Och bastun, där kan man ju ha handduk omkring sig, behöver inte sitta naken där.


    Det är nog sällan det är någon som tittar utan det är obehagligt ändå att det är pojkar i duschen.
  • AnnaSturesson
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-19 15:49:53 följande:

    Jag menade vad det var för åldergräns på badhuset där Gryntroll var och badade. 


    Det troligare är nog att det är samma. Om det nu finns någon ålder nerskrivet.
  • AnnaSturesson
    Uslingens skrev 2020-10-19 18:01:18 följande:

    Men det tror jag inte det får. Det är inget som barnet stöter på varje gång. Det är inte så att det kommer ske en ökning jämfört med hur det är nu. Det är ju redan tillåtet nästan överallt att ta med ett barn med motsatt kön som är 7-11 år in på damernas eller herrarnas.

    Sedan så är det ju redan idag så att barnen blir avtvingade sina kläder när de är med föräldrarna trots att de inte vill.   


    Hittade bara att det var ok upp till 7år. En tjej på 11 som träffar på en pojke från klassen i duschen skulle ju troligtvis aldrig åka o bada igen.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-19 20:38:17 följande:

    Personalen har sagt att det är ok pga hans funktioonshinder, och att jag går på en tid då där i stort sett aldrig är några i hans ålder där (har inte sett det hittills iaf). Frågan var om vuxna känner ett obehag för en 10-åring där eller om de flesta tycker det är ok. Jag har inte så bra koll mer än att jag själv och mina väninnor tycker det är ok. Vart går gränsen. En tonåring är väl många vuxna som reagerar på, men en 10-åring tycker jag själv är mer ok men man vet ju aldrig hur andra tycker. Men rent allmänt borde väl de flesta vara ok med det? Skulle du själv bry dig?


    Nej för mig personligen är det inget problem och jag hoppas att alla vuxna har förståelse. Är det någon som har åsikter då hänvisa till badpersonalen som gett ok.

    MEN det är ju värre för unga tjejer som kanske står nakna i duschen när det kommer en jämnårig kille. En kille som kanske till och med går i samma klass.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-21 10:46:41 följande:

    Han träffar ingen klasskompis om vi går och badar här i samhället där vi bor. Han går i skolan en bit härifrån. Och om han skulle möte en klasskamrat är det ingen av dem som hade märkt av varandra närvaro,


    Så gamla kilar kan ju inte vara inne på damernas. Har ni ingen respekt för unga tjejers integritet?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-21 12:37:46 följande:

    Var tycker du att han ska byta om?


    Mannens omklädningsrum eller låna personalens omklädningsrum.
  • AnnaSturesson
    Leopardhunden skrev 2020-10-21 13:20:27 följande:

    Men 12 åringar överlag. Ni verkar ju tycka det är helt okej att 10-13 år gamla pojkar och flickor är inne på fel omklädningsrum. Eller ska regeln bara gälla vissa men inte andra? 


    Det är det väl ändå ingen som sagt?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-21 13:04:43 följande:

    Hans kvinnliga assistenter duschar inte i männens omklädningsrum. Personalens omklädningsrum har vi inte fått låna.


    Bedrövligt att ni inte får låna det. Är ju betydligt fler och äldre barn som också behöver hjälp. Hur löser simhallen det för dem?
  • AnnaSturesson
    Mia1984 skrev 2020-10-21 15:32:10 följande:

    Det var nog bara jag som såg det. Har bara varit med om att det hänt än gång av alla gånger vi har varit och badat. Ingen aning om han tittat nå någon mer än min tjej.


    Tror inte heller det är något som hände ofta. Men är man ung så tror man nog att alla stirrar även om de inte gör det.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Ja jag blir obekväm (40+)) skrev 2020-10-22 10:06:27 följande:

    What, det är väl super spännande att se flickorna i sin egen ålder och hur deras kroppar börjar förvandlas. Så jag tror nog att även det är intressant.


    En ung kille tittar nog inte på gamla tanter...
  • AnnaSturesson
    Anonym (Simpan) skrev 2020-10-22 16:15:53 följande:

    Fast de flesta simhallar har 11 eller 12 års gräns, så tjejerna/pojkarna som följer med är ofta 9-11 år. Och dte är en tillräckligt hög ålder för många för att inte vilja visa sig nakna för det motsatta könet.

    Det blir ju flera grader värre för ett barn om det står en eller flera barn i samma ålder, med kläder på samtidigt som barnet självt är helt naket. Det kan ju skapa en känsla av att vara exponerad, blottad och extra utsatt. Ofta är det så att det dyker upp ett bar som är i 10 års åldern i fel omklädningrsum och som är medveten om det och därför står med kläderna på i duschen. Samtidigt kanske det finns en pojke/flicka där som är helt naken. Det är klart att det påklädda barnet då blir mer benäget att kolla/titta, och att det avklädda barnet känner sig extra utsatt. 

    Eftersom du förespråkar att barn som inte får simma själva ska få följa med till det andra omklädningsrummet, vilket är barn under 11 eller 12, så får du ju redogöra för hur du ser på problematiken jag tar upp. För det är rätt vanligt. 


    11-12åriga barn ska inte vara i samma omklädningsrum. Det blir inte bättre för att båda är nakna.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Simpan) skrev 2020-10-22 16:53:37 följande:

    Men det går att applicera samma problem på 9 åringar, även om det såklart förekommer bland 10-11 åringar också. Jag har sett at det förekommer på ett visst omklädningsrum. Om samtliga barn är nakna så antar jag att de lir mindre beägna att titta, intressera sig för den andre, står vänd med ansiktet mot duschen istället för tvärt om. Men om kllen/tjejen är påklädd och det andra barnet är blottat, så blir det exponerat och barnet känner sig utsatt. Det är som ett övegrepp. Det är klart att det blir mycket värre. Då har man inte där på samma vilkor. 

      


    Därför ska man vars i sitt omklädningsrum. Vad är det för omklädningsrum där 11åringar byter om tillsammans?
  • AnnaSturesson
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-24 15:27:34 följande:

    Det beror på vilken ålder det handlar om och vad skälet är till varför pojken är där. Det räcker inte att EN känner sig obekväm om en 6-åring är där och byter om, det håller du väl med om? Men det finns säkert många flickor som kan känna ett obehag av det också. Detsamma om det är en pojke som har både mentala och fysiska funktionshinder och är äldre så kan det vara tjejer som känner obehag men jag själv tycker att när en pojke har så svåra besvär så ska det vara ok i högre åldrar. Jag tror inte heller det är troligt att tjejen går i den funktionshindrades hans klass heller eftersom han nog gå i en särskild klass.


    Är det ett fysiskt handikapp så brukar man ju gå i en vanlig. Klass.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?