Inlägg från: Anonym (Okänd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Okänd)

    Någon som mått ”bra” efter abort?

    Två aborter och ett missfall, mådde bra efter samtliga. Efter första var jag lite känslosam vid enstaka tillfälle när det hade gått några månader men jag var då också bara 16 år så det var väl många känslor i kroppen förstås. I övrigt ingen som helst sorg efter andra aborten eller ens missfallet, trots att det barnet var planerat.

    Första aborten var sen pga utomstående omständigheter så jag var tvungen att föda fram fostret i v. 16. Andra tidig abort v. 6 med piller.

    Jag tror måendet hänger väldigt mycket ihop med orsaken varför man gör det. Tyvärr tror jag du kommer må rätt så dåligt efteråt, men i vilket fall så ser jag ingen framtid för er relation. Vill du verkligen ha det där barnet ska du behålla det, det praktiska löser sig.

  • Anonym (Okänd)

    Ursäkta men nu måste jag ifrågasätta dig här TS. Du sätter ett barn till världen med en man du inte ens vill ha barn med, bara för att du inte kan samla dig så pass att göra abort? Tänker du ens på de långsiktiga följderna, eller bara på dig själv?? Du kan alltså inte stå ut med några timmars smärta för att bespara barnet en uppväxt i ett trasigt hem? Stackars barn!! 

  • Anonym (Okänd)
    Anonym (Desperat) skrev 2020-11-07 13:10:43 följande:
    Det är säkert jättesvårt att förstå, man är ju olika. Smärta är jag inte ett dugg rädd för, utan för de eventuella psykiska konsekvenserna. Om jag blir helt deprimerad, hur blir det för min femåring. Osv. Jag har en historia av psykisk ohälsa och abort är en etablerad skräck hos mig. Vi är ju olika, du hade säkert känt annorlunda och aldrig försatt dig i den här situationen.
    Vem som helst förstår nog att du så klart blir ledsen men du tar beslut utifrån rädsla, inte vad som är bäst att göra. Jag tycker inte man ska räkna med att bli deprimerad efteråt, även med din bakgrund, och det finns gott om terapi att ta till om det skulle bli så. Du har ju redan nån slags abortstödsperson som jag förstår det.
Svar på tråden Någon som mått ”bra” efter abort?