Inlägg från: Silverjenny |Visa alla inlägg
  • Silverjenny

    Tvättning

    Jag är av den åsikten att man inte nödvändigtvis måste göra allt exakt lika. Jag gillar t.ex att tvätta och stryka, till den milda grad att jag betraktar det som min hobby (jag borde skaffa mig ett liv jag vet) och dessutom har jag sjukligt neurotiska idéer om exakt hur alla kläder ska vikas och sorteras i skåpen så det är lika bra för alla att jag tar hand om tvätten.

    Och min slarviga charmiga bortskämda man ursäktar sig med att han inte vet hur man gör hushållsarbete...vilket är sant för det gör han verkligen inte, och jag har väl fastnat i kvinnofällan deluxe som tycker det är lite sött att han är så beroende av mig, my bad.

    Men JÄVLAR om han hade försvarat sig med att han minsann kan tvätta sin egen tvätt och han inte ens vore tacksam och visar mig uppskattning för att jag gör det åt honom. Då hade jag inte rört en enda strumpa som tillhör honom utan skaffat varsin tvättkorg åt oss och råkar en enda kalsong hamna i min korg så åkte den i soporna direkt!

  • Silverjenny

    Nej du överreagerar inte, hon har sagt att hon kan tvätta sin egen tvätt så då gör du bara som hon själv har föreslagit. Låt henne sköta sin tvätt så tar du hand om din. Ligger hennes skit på golvet eller elsewhere så tryck ner det i korgen bara. Tonåringar och idioter måste man ibland vara extremt tydlig med och du är i det läget just nu. Lycka till och köp en extra stor tvättkorg, kör hårt ;)

  • Silverjenny
    KittyK80 skrev 2020-10-17 00:42:34 följande:

    Jag tycker att det var ett bra förslag att ni ska tvätta era egna kläder. Förstår inte riktigt vad som är så upprörande. Du behöver inte ens fixa en tvättkorg. Går väl att lägga i samma korg och sedan tvättar du dina egna kläder när du har en full maskin. Herregud, det är bara tvätt.


    Det finns en skön symbolik i att köpa en fin ny tvättkorg åt henne och att hon väldigt tydligt ser att det är hennes kläder som förblir otvättade, inte hans. Annars är ju bara "deras" tvättkorg full.
  • Silverjenny
    Litorina skrev 2020-10-18 10:59:01 följande:

    Men varför kan ni inte bara sköta er egen tvätt? Gör ni allt annat i livet tillsammans också eller tvätten någon sorts symbol för dig - gemensam tvätt = gemensamt liv?

    De gemensamma delarna av hushållet behöver man så klart komma överens om hur det ska skötas, men tvätten är ju så busenkel att dela upp. Bara låt bli att tvätta hennes kläder och handdukar så är väl saken ur världen?


    Håller med, just tvätten är det som är absolut enklast att dela upp. Det märker man ju när man delat lägenhet med en kompis eller haft inneboende. Självklart tvättar man sin egen tvätt. Mina barn tvättar sin egen tvätt fast de bor hemma!

    Städning är svårare, vem har orsakat vilken dammtuss liksom och man kan ha helt olika syn på när det är ostädat och hur ofta man ska dammsuga, moppa golven, putsa fönster osv. Men tvätten är busenkel! Varsin tvättkorg, du tvättar hur ofta eller sällan du vill och blandar din mörk- och ljustvätt och tvättar allt i 60 grader varsågod, så stryker jag mina trosor om jag känner för det ;)

    Sängkläder är väl det enda ni måste tvätta gemensamt (du åker väl på det då TS) om ni sover tillsammans men all annan tvätt är skitlätt att dela upp så var och en tvättar sin.
Svar på tråden Tvättning