• plaisir

    Vi som planerar graviditet 2021

    Så spännande!
    Vi tänker lite i samma banor, men jag har verkligen haft mycket ångest över beslutet, och jag är 37 år nu och det är verkligen nu eller aldrig, annars kommer det ju bli försent! Ligger ofta uppe på natten och grubblar och är nervös..
    Jag äter p piller men tänkt att sluta vid årsskiftet så får vi se hur långt tid det tar..
    Jag har läst mycket hur man ska förbereda sig, man ska äta folsyra varje dag, dricka mindre kaffe och alkohol och äta mer frukt och grönt.. 

  • plaisir

    Jag har typ tre veckor kvar av p piller så funderar på att sluta efter det, alternativt att förnya det så att det räcker till nyår och sen sluta, nytt år nytt liv liksom?! Men jag är så nervös över allt så har en känsla av att det är bättre att bara köra och ta tjuren vid hornen som du sa Nótt! När jag ser in i framtiden vill jag inget hellre än att få två barn och jag har ju så lite tid kvar så det är nu eller aldrig!! Men har blivit arbetslös pga Corona så är jättenojjig nu om man inte får pengar osv och hur det funkar? Jag är en sån perfektionist det är därför jag väntat tills 37 år för att få barn, vill att allt ska vara perfekt och stabilt innan och nu är det inte det ???? Roligt att höra om din kille, min kille har nog velat i två år men jag är så nervös över allt så velat vänta..

  • plaisir

    Glömde även att skriva om psykisk hälsa, jag själv är ganska stabil men får ångest och grubblingar på natten, men min sambo har haft flera depressioner tidigare och såklart blir man nervös över att ett litet barn ska få honom att må sämre igen? Men som du säger måste MSN ha tillit till att allt blir bra!!

  • plaisir

    Hej Alla

    Jag slutade ta mina p piller i söndags, känns helt sjukt och väldigt pirrigt! Jag tänker inte börja tracka ÄL osv ännu utan vill hellre att det ska hända naturligt. Men känner mig helt vettskrämd faktiskt även om jag innerst inne vill ha barn, jag blir ju snart 38.. men kan tänka mig att ju mer tid det tar desto mer vänjer man sig.. Hoppas jag! Är det någon annan som känner sig rädd och nervös inför framtiden men ändå vill ha barn? Kramar

  • plaisir

    Jag slutade med p piller för två veckor sen så har inte hunnit ha sex så många gånger ännu.. men har fått jättemycket kramp i magen och ryggen nu. Hade inte mens när jag åt p piller och vet inte om detta känns som mensvärk. Kan man vara gravid redan eller få kramper relaterat till det eller är det för tidigt?

    I övrigt är jag helt vettskrämd över detta beslut, tänker hela tiden att 1) jag kan ta dagen efter piller om jag ångrar mig 2) i värsta fall kan jag göra abort. Dessa tankar är helt sjuka eftersom vi verkligen vill ha barn och är redo för det (jag är 37) någon som känner igen sig? Är fortfarande arbetslös också och är så orolig över det och hela pandemisituationen men det tar ju typ ett år att producera ett barn så tankarna är ju utan grund.

    Kramar till alla!

  • plaisir

    Jag slutade med p piller 23nov och tror redan jag är gravid trots att vi knappt haft sex denna månad! Har läst på lite och verkar som om man kan bli gravid genom att sluta p piller om man haft sex veckan innan. Får inte ihop det annars. Jag hade jätteont och molvärk ca en vecka efter jag slutade med de, efter det har jag haft mycket illamående, ballongmage och extremt mycket knorr från magen och mycket gaser. Känner inte ens igen min mage längre, brukar aldrig ha magproblem! Har även fått mycket flygningar och magen känns liksom ömtålig att ta på. Någon som känner igen sig i detta?

    Förstår inte heller hur jag skulle räkna med veckorna eftersom jag inte hann få mens.. slutade p piller 23nov, hade sex 3 och 5 dec..

    kram!

Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021