• Snäckan92

    Vi som planerar graviditet 2021

    Är så besviken just nu...

    Trodde jag hade äl för ca 7-8 dagar sedan, vi låg ganska mycket och allt kändes bra. Hade äl-smärtor så va spänd om att ta ett test i nästa vecka... nu kom dock mensen i måndags :( trodde först de va nid-blödning, men visade sig snabbt att de va "vanlig" mens :( försök 2 som bommade nu.

    Dessutom fick vi veta i veckan att en nära släkting till sambon nu är gravid, kul för henne... men de gjorde ju mig mer besviken...

    Dock så har jag haft Nexplaton i 9 år, så kanske svårt o komma igång, tog ut den i början av september. Beställt ÄL-tester nu.

    Hoppas på plus nästa gång :)

  • Snäckan92

    Ska börja testa med äl-test nu.

    Köpt 20 st från CB

    Tror jag ska ta ett grav-test på Måndag o sen ta ett äl-test kanske mot nästa helg.

    Enl min app så bör jag ha äl 30 nov (men står som medel-fertil från 25eo sen hög-fertil 30e)

    :)

    Använder appen "Min kalender" på en Samsung :)

  • Snäckan92
    Anonym (EO) skrev 2020-12-02 18:11:21 följande:

    Tog ett deeptalk med killen om mina funderingar.

    Berättade att jag tänkte äta mina ppiller 3 månader sen sluta. För att låta min kropp komma i balans och för att jag vill försöka bli gravid med min kille.

    Fick som respons att det är okej att jag gör så. Min kille ville alltså att jag skulle sluta äta piller.

    Jag sa även att vi kan ta det väldigt lugnt första perioden om han känner sig osäker med barn. Att vi kan skydda oss med kondom och även köra avbrutet. Han sa ja det kan vi också.

    Han berättade även att han måste smälta och processa det hela. Men att vi ändå ska ge det ett försök att bli gravida i vår.

    Det känns bra nu. Nu kan jag andas ut. För nu vet jag att jag och min kille är på samma nivå. Och min kille tycker det är OK att vi börjat försöka bli gravida i mars-april.

    Hoppas bara han inte ändrar sig. Jag har ju redan börjat räkna ner :)


    Klokt att låta han ta det i sin takt. Gjorde på samma sett. Började prata om att inte förnya p-staven runt midsommar, då va han inte alls med på tåget. Sedan när jag nämnde de några månader senare, när de började bli dags att boka tid, så va han helt med på noterna :)

    Och nu har han även fattat de här med att man "bara" (störst chans iallafall) kan bli gravid vid ägglossning. Och sa tom med nu sist, att om de inte tar sig denna gång, så blir de en jäkla massa mys I jul, då nästa ägglossningär då :)

    Så jag tycker du gör helt rätt <3
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021