• Babymonitor

    Vi som planerar graviditet 2021

    Vad roligt Ilenez!

    Vi är bara inne på försök fyra, med ett tidigt MF förra månaden.. Men ändå känner jag mig redan lite stressad. Tror det blir så när man väl bestämmer sig. Men jag försöker tänka att denna tid är mysig också :) väntan på det som ska bli. Att försöka bli gravid är ju som du säger väldigt spännande så man får försöka njuta av det!

    Hur tänker ni kring ägglossningstest, tempa osv? Ska ni göra det på en gång eller ?tar ni det lite lugnt? till en början? :)

    Om du inte redan äter Folsyra så börja med det!

  • Babymonitor
    llenez skrev 2021-01-19 20:24:27 följande:

    Beklagar missfallet  Det måste vara tufft... Ja det blir nog det, man har längtat så länge och vill så gärna bli gravid, och helst med en gång, även om man vet att det är troligt att det tar lite tid. Så klart är det mysigt och förväntansfullt. Älskar när jag o sambon ligger vakna på kvällen och pratar om framtiden och det som väntar. Jag har beställt hem lite böcker som vi kan läsa under tiden vi väntar också.

    Först tänkte jag ta det lugnt till en början, eftersom jag är rädd att det ska ge mer stress, men så gillar jag att ha lite kontroll också. Så jag har bestämt mig för att både tempa och köra på äl-test. Idag kom termometern från NC hem så i morgon börjar jag tempa. Kan vara bra också att ha koll på äl eftersom mensen inte kommit tillbaka ännu, och vad jag förstått kan det dröja ett tag. Hur gör ni?


    Samma här, trodde jag skulle vara lugn och låta det ta sin tid men idag kom tempen från NC hem haha. Så nu är det NC, ÄL-test och vitamintillskott! Men försöker samtidigt njuta av ?pirret? jag har nu. Inte bara stressa och bli besviken när mensen kommer, även om det är svårt ibland.

    Längtar så mycket efter ett starkt fint plus, se magen växa, följa vecka för vecka i någon app.. åh så mycket fint som ligger framför oss ändå <3
  • Babymonitor
    llenez skrev 2021-01-20 11:37:35 följande:

    Haha då fick vi termometern samma dag. Första mätningen tog jag inte med för jag sov så dåligt under natten, kanske 2 timmar åt gången.

    Ja vi får försöka njuta lite också. Jag virkar lite grann så tänkte kolla upp mönster på saker jag vill virka till barnet och kanske börja med nåt litet projekt.

    Det känns helt magiskt när man tänker på det, men det känns så overkligt fortfarande, undrar när den känslan kommer släppa?

    Har ni funderat nåt på när ni vill berätta om graviditeten sen?

    Jag tror jag vill berätta tidigt för föräldrar, syskon o ev. en kompis, då kan man även få stöd o så om det inte skulle gå bra. Sen vill jag ju göra det på något roligt sätt så det kan jag också klura på nu under tiden.


    Åh vad mysigt! Bra sätt att hålla tankarna sysselsatta mellan ÄL och mens också ;)

    Jag tror vi berättar för familjen och några vänner efter första UL (kommer vilja boka in ett tidigt privat). Så blir väl vecka 6-8 någon gång kanske?

    Jag med! Om du kommer på något får du skriva :D
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021