• Ik96

    Vi som planerar graviditet 2021

    Snäckan92 skrev 2020-11-14 17:17:38 följande:

    Ska börja testa med äl-test nu.

    Köpt 20 st från CB

    Tror jag ska ta ett grav-test på Måndag o sen ta ett äl-test kanske mot nästa helg.

    Enl min app så bör jag ha äl 30 nov (men står som medel-fertil från 25eo sen hög-fertil 30e)

    :)

    Använder appen "Min kalender" på en Samsung :)


    Hoppas det tar sig denna gången :D
    Anonym (2) skrev 2020-11-14 18:49:02 följande:

    Jaa inget som störde här iaf! Hoppas det går snabbt för dig:( vill såååå gärna börja försöka. Har ÄL i dagarna. Men mannen vill vänta lite till.....


    Hoppas också det! Med första barnet gick det snabbt men hade en regelbunden cykel då och normal lutealfas så känns lite mer oroande denna gången. Försöker att bara vara öppen för allt och inte tänka på om det kommer ta lång tid eller gå fort :)
  • Ik96
    My19 skrev 2020-11-30 21:03:47 följande:

    Jag hade också problem med det, tills jag tog ur min spiral! POFF! Som borta! Ingen klåda eller nånting mer :)


    Fick också betydligt mindre problem när jag slutade med p-piller :D
  • Ik96
    plaisir skrev 2020-12-23 13:52:40 följande:

    Jag slutade med p piller 23nov och tror redan jag är gravid trots att vi knappt haft sex denna månad! Har läst på lite och verkar som om man kan bli gravid genom att sluta p piller om man haft sex veckan innan. Får inte ihop det annars. Jag hade jätteont och molvärk ca en vecka efter jag slutade med de, efter det har jag haft mycket illamående, ballongmage och extremt mycket knorr från magen och mycket gaser. Känner inte ens igen min mage längre, brukar aldrig ha magproblem! Har även fått mycket flygningar och magen känns liksom ömtålig att ta på. Någon som känner igen sig i detta?

    Förstår inte heller hur jag skulle räkna med veckorna eftersom jag inte hann få mens.. slutade p piller 23nov, hade sex 3 och 5 dec..

    kram!


    Jag hade också sådana symtom när jag slutade med p-piller. Magen och kroppen kändes väldigt konstig flera veckor och det var allt från att må illa till att ha väldigt ont i magen.
  • Ik96
    Anonym (2) skrev 2021-02-20 21:10:52 följande:

    Hej igen allihop!

    Jag har tydligen gått och blivit ?hoppsan?-gravid, plussade häromdagen! <3 blir visst bebis redan 2021 i oktober om allt går som det ska. Så oväntat och oplanerat just nu men absolut inte oönskat. Är så glad! Kommer följa er lite från sidan här inne också, hoppas ni alla plussar fort när ni väl börjar försöka :D


    Stort stort grattis! :D
  • Ik96
    Anonym (Rainbow) skrev 2021-02-24 04:40:10 följande:

    Hoppar också in här.

    Efter att min partner skulle ha burit barnet men pga omständigheter inte kan så ska jag hoppa på tåget. Tog ut min spiral förra veckan och ska få träffa läkare hos fertilitetsklinik nästa vecka för att kolla så allt är okej och att vi kan genomföra ett "bärarbyte". Har haft spiral i flera år så nu har jag inte en susning om hur kroppen fungerar.

    Det blir i så fall det fjärde barnet jag bär men denna gång med en stabil och fantastisk partner,helt tvärtemot förra gångerna.

    Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning.


    Wow så kul! Och vad härligt att du är lycklig och att du har hittat rätt :D
  • Ik96
    llenez skrev 2021-03-05 11:56:50 följande:

    Jag plussade igår. Enligt nc är jag i vecka 3+2, alltså vecka 4, och bf 17 november. Idag har jag kontaktat mvc och fått tid för mitt första besök om ca 3 veckor. Vi är lite chockade och försöker smälta den glada nyheten. Vi hade ju ställt in oss på att det i alla fall skulle ta några månader. Det känns så overkligt... Vi är så glada! Och jag längtar efter att få berätta för nära & kära 


    Wow stort grattis!! :D är det första barnet? :)
  • Ik96
    llenez skrev 2021-03-06 19:40:40 följande:

    Tack så mycket! :) Ja det är första barnet, för både mig och sambon.

    Ni har ett barn sen innan och försöker få syskon nu va? Hur går det för er? Såg att du hade kort lutealfas. Jag slutade med mina piller i januari och första cykeln var min lutealfas bara 8 dagar och det var nu på äl +8 som jag testade positivt. Fick väldigt svagt streck på morgonen så åkte och köpte ett digitalt som jag tog på em för att få det "bekräftat" då jag inte vågade hoppas på det svaga strecket.


    Så spännande! Ja precis, vi har en dotter på 3 år och vill gärna ha fler barn :) vi har inte börjat på riktigt än men nääästan.. Vi väntar på att min mens ska komma och sen kör vi nog på riktigt. Jag är inne på dag 44 utan mens nu.. :/ jag har ingen aning alls när jag har äl även om jag ibland misstänker att jag har det men sen tar det flera veckor innan mensen kommer så har ingen aning. Känner mig oroad och nedstämd över att inte kroppen funkar som jag vill :/
  • Ik96
    Nótt skrev 2021-04-06 12:45:00 följande:

    Hur går det för alla härinne? =D 

    Jag längtar såååå mycket till sommaren, då vi ska börja försöka aktivt! Till dess fortsätter jag spåra min cykel och et går ganska bra, börjar lära känna den mer 6 mer =)


    Jag ska på återbesök till gyn på torsdag så vi tar det lite därifrån men jag hoppas att vi ska börja försöka aktivt i början på sommaren :)
  • Ik96
    Nótt skrev 2021-04-07 08:05:55 följande:

    Vad är det ni kollar? :) 

     


    Jag sökte för någon vecka sen eftersom jag inte hade haft mens sedan i januari och en väldigt oregelbunden cykel sedan jag slutade med p-piller i juni förra året. Fick reda på att min ägglossning inte funkar som den ska och därför har jag inte fått mens. Hade även en ganska stor cysta så fick primolut att äta för att få en bortfallsblödning för att "starta om" systemet. Har även tagit blodprov för att kolla mina hormonvärden. Känns mig lite orolig och nervös. När jag blev gravid med dottern för snart fyra år sedan så var min menscykel som en klocka med inga problem.
  • Ik96

    Fick konstaterat pcos och utskrivet letrozol igår efter gynbesöket. Kände mig både ställd, förvirrad och lite orolig. Har nog undermedvetet tagit förgivet att det skulle gå lika snabbt att bli gravid som med dottern så fick mig en tankeställare. Har inte haft mens sedan i januari och vet inte när den kommer nästa gång men idag började vi försöka på riktigt.. Hihi :) sån skräckblandad förtjusning men så spännande!

  • Ik96
    viljaa skrev 2021-04-09 19:05:26 följande:

    Åhh önskar sig all lycka :) hoppas det går fort att bli gravid!


    Tack snälla! :) hoppas det kommer en efterlängtad överraskning inom några månader :)
  • Ik96
    Chanor011 skrev 2021-04-29 20:47:24 följande:

    Det här är helt overkligt. Vi har försökt i 8 månader och nu var det vår tur att plussa!!!! OMG!!! <3


    Wow!! Stort stort grattis!! <3
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021