• Anonym (jury)

    Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!

    Anonym (Kan inte sluta älta!) skrev 2020-10-18 09:24:49 följande:

    Jag har erkänt att jag har snokat på min makes messenger och där såg jag att han hade skrivit till en kollega på jobbet. Inget allvarligt men typ värst vad du är borta mycket och typ vart är du någon stans. Helt ofarligt jag vet.


    Tycker egentligen inte att sådan kommunikation som på ytan handlar om ingenting med en kollega på sociala medier är helt oskyldig. Speciellt när han har en historik av känslomässig otrohet. 

    Messenger hör privatlivet till och bör inte användas till chatt med kollegor. Det är alltid bra att ha klara gränser mellan arbetsliv och privatliv. Om man ändå insisterar på att kommunikera med kollegor genom sociala medier, bör innehållet av denna kommunikation vara fokuserat på annat än personen själv. Det han skriver kan ju lätt tolkas som ett budskap typ "jag saknar dig".

    Många par borde nog prata lite omkring vett & etikett på sociala medier, speciellt när det gäller kontakt med kollegor. 
  • Anonym (jury)
    Anonym (Kan inte sluta älta!) skrev 2020-10-18 18:54:17 följande:

    Det har jag inte berättat men min har berättat vad han har gjort. Sen har han ljugit om pengar oxå i början av vårt förhållande.

    Så drar han vita lögner nu oxå för att behålla husfriden som han säger.

    Såg lite lögner när jag snokade och tog upp det med honom. Han säger att det inte har med förhållandet att göra och visst är det så men trist ändå.

    Får ångest varje gång vi ses för jag är så rädd för att jag ska agera på mina impulser och vilja ha bekräftelse och prata negativt och förstöra ännu en dag.


    Du borde ha tagit upp mannens småljugande och småsmusslande inför terapeuten eftersom det verkar vara själva kärnan av problemet. Skall vi inte börja med att konstatera att han inte är så perfekt som du vill göra honom till? Du verkar vara i en rätt så svag position i förhållande till honom iom att du helt låter bli att konfrontera honom på den punkten. 

    Du borde också inför terapeuten ta upp frågan om kontakter med kollegor av motsatt kön på sociala medier i fritiden. Vad är ok och vad är inte ok omkring sådana kontakter? 
Svar på tråden Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!