Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Deprimerad partner stöter bort migig.

    Det kan också vara så att det är fel medicin hon har och att den gör henne sämre på riktigt. Folk tycks inte veta att det kan vara så.

  • Anonym (hm)

    SSRI är inte det universallösning som många vill tro. Ungefär hälften av de som tar dem blir hjälpta.

  • Anonym (hm)

    Mer korrekt; 30% blir bra i sin depression, 30% något bättre och 30% får ingen effekt av ssri och snri.

  • Anonym (hm)
    Fab Five Freddy skrev 2020-11-06 10:38:12 följande:
    Jo hon har pratat om att sätta ut den. Men jag vill liksom inte lägga mig i för mycket. Vad vet jag hon kanske har sagt till psykologen att hon ville börja med den för att just förändra sitt liv. Att bortrationalisera känslorna för mig så att hon kunde skrapa fram mera egentid ur kalendern.
    Fast hon kanske bara mår sämre i sig själv, man har inte alltid orken för andra människor då, ibland knappt sina barn. 
  • Anonym (hm)

    Låter tyvärr mer som hon tröttnat och inte vill ha någon relation, bara vill inte säga det rakt ut..

  • Anonym (hm)
    Fab Five Freddy skrev 2020-11-06 14:56:34 följande:
    Fullt möjligt .

    Det är så jag kommer att tolka det. Behöver bara älta lite i den här tråden , pressa fram en sista förhoppning för att sedan döda den med en ihoprullad tidning.

    Men mycket har talat mot att det bara är slut hon vill göra. Hon har dessutom mera uttalat det som en paus. Däremellan hålla mig småvarm med lite sporadiska sms.

    Vet inte om du har någon erfarenhet av SSRI eller depression.

    Men hon sa så sent som för 6 veckor sedan att vår relation skulle klara detta. Dessutom tog hon inte de tydliga uttalade chanser jag göra slut när vi ändå inte träffats på ett tag

    Jag kommer hur som helst att dra mig undan .
    Ja, jag har erfarenhet både från att själv ha depression och ha en partner med depression. Nu var han iof bipolär, så han kunde växla mellan jättekär och vilja göra slut en gång varannan månad ungefär. Men vi bodde ihop, så situationen var på det sättet inte helt lika, för innan man hade hunnit ta honom seriöst så mådde han bättre och kände inte likadant. Dock märktes det att saker han sa var baserat på mående, dvs han verkade trött och deppig.

    Själv har jag varit djupt deprimerad (efter relationen med honom som varade i 7 år), men det har aldrig fått mig att vilja bryta upp en relation.
  • Anonym (hm)

    Ssri tar ju helt bort sexlust och lite känsloliv, jag har varit tvungen att sluta med den, men det tog inte bort kärleken till min partner, snarare att jag behövde honom mer.

Svar på tråden Deprimerad partner stöter bort migig.