Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Anonym (Sara) skrev 2020-10-21 12:25:20 följande:
    Jag tror du svarade mig på ett inlägg där jag skrev att man i normalfallet inte kan vara ansvarig flr det en annan person gör. Så om jag tolkar dig rätt säger du inte emot det (om man bortser från specialfall med extrem manipulation, hot mm). Man kan däremot bli skyldig till ett annat brott som innebär atthjälpa en annan person begå ett brott men blir inte skyldig till dennes brott?

    Det är lite svårt för mig att hänga med i jämförelsen då inte otrohet är ett brott, men jag försöker förklara hur jag tänker.

    Jag anser att det är bara den som är skyldig till otrohet som är skyldig till otroheten, eftersom det bara är hen som har gjort ett sådant frivilligt avtal om trohet dem emellan.

    Älskaren gör sig "skyldig" till att att ha sex med en person som redan har en partner och därmed kanske såra denne paryner. Inget annat.Hen delar inte skulden för otroheten på något sätt, enligt mitt sätt att se på saken,
    På vilket sätt menar du att det är svårt att hänga med i att delta i en omoralisk handling är fel oavsett om det handlar om brott eller otrohet?

    Liknelsens syfte var att belysa att man har ett ansvar för vad man väljer att delta i oavsett om det handlar om bankrån eller otrohet.

    Ditt sätt att se på det håller inte eftersom då skulle det ju vara helt ok att delta i ett bankrån genom att köra flyktbilen. För det enda du gör är ju att köra en bil och det är väl inte fel? Att sälja droger skulle ju oxå vara ok för du har ju inte tillverkat dem, du bara säljer en produkt.

    Du plockar medvetet bort vad sexet innebär för de drabbade och får det att enbart handla om sex och inte ett stort svek OXÅ. När man har sex med någon som är upptagen så har man inte bara sex, man deltar även i att bedra personens familj.
    Varför tar du bort det ur ekvationen och får det att bara handla om sex?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-10-21 13:03:53 följande:
    Oj vad konstigt du tolkar.

    Jag har inte svarat på huruvida det är "fel" att delta i en omoralisk handling eller ej. Jag diskuterade kring huruvide en person kan sägas vara ansvarig för en annan persons handling. Inget annat.

    Att köra bil (o man har körkort och bilen ör ens egen ocn man följer trafikreglerna) är inte olagligt. Att köra en flyktbil är däremot olagligt och väldigt väldigt fel. Jag förstår inte dina konstiga exempel. Varför skulle det vara ok att köra en flyktbil (begå ett brott) för att det är ok att köra bil i vanliga fall? Superknepiga exempel som får stå för dig helt och hållet. Jag har inte ens antytt något liknande.
    Fast ingen har ju sagt att man ansvarar för andras handlingar, det som sägs är att man ansvarar för sitt eget deltagande. Det är ingen som sagt att det är man själv som är otrogen, det som sägs är att man då deltar i någon annans otrohet.

    Ja  precis att köra bil är ju inte olagligt, det man straffas för när man kör en flyktbil är att man deltagit i ett bankrån inte för att man kört bil. På samma sätt så kritiseras man för att ha deltagit i en otrohet inte för att man haft sex när man ligger med någon som är upptagen.

    Men enligt dig så deltar man ju inte i en otrohet när man ligger med någon som är upptagen, man har bara sex. Hur får du ihop det där? Det är ju dig personen är otrogen med, och ändå menar du att du inte deltar?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (B) skrev 2020-10-21 13:07:22 följande:
    Citera gärna var du läste att jag är intresserad av att jaga gifta män.

    Problemet är med alla dina svar i tråden att du hittar på saker om folk som inte håller med dig , sen svarar du på dina egna påhitt istället av att svara på inlägget .

    Varken jag eller de flesta kvinnor vill ha män som :

    1 , bara är trogna eftersom ingen vill ha dem.

    2 , de kan ? manipuleras ? till att vara otrogna mot sin vilja

    ( om man nu tror på din teori att detta förekommer)

    3, de är otrogna eftersom de vill vara otrogna

    Vem mannen i fråga är otrogen med spelar ingen roll så länge han är otrogen , därför skyller inte många kvinnor sin mans otrohet på en viss kvinna.

    Bättre att skjuta ( lämna ) mannen en en ny kvinna varje vecka.
    Citera gärna var jag påstått att just DU jagar gifta män?
    Varför svarar du inte sakligt istället?

    Är det ok att ligga med upptagna bara för att andra gör det?

    Om det finns skit, måste man då välja att vara en fluga eller kan man välja att låta bli?

    Tråden handlar inte enbart om vad otrogna män gör, den handlar lika mycket om kvinnor som väljer att delta i en otrohet. Varför tar du bara upp männens felaktiga beteende men ignorerar kvinnornas? 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (B) skrev 2020-10-21 14:01:11 följande:
    Varför svarar du inte sakligt istället att börja med?

    Jag har ingenstans skrivit att det är o.k. att ligga med gifta män , men alla har ansvar för sitt eget beteende.
    Jag svarar gärna när du svarat på mina frågor

    Ja, och ingen har heller påstått att den som varit otrogen inte har ett ansvar för det, det som sägs är att den som väljer att delta i en otrohet OXÅ har ett ansvar för sin medverkan.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 13:44:25 följande:
    Frågan var inte riktad till mig, men jag svarar ändå. 

    För mig spelar det inte någon som helst roll hur många kvinnor det finns som väljer att ligga med upptagna män. Vill min man inte vara otrogen så spelar det ingen roll om det finns kvinnor som vill ligga med upptagna män. Han kommer ändå inte att göra det. Vill han däremot vara otrogen så vill inte jag att den enda anledningen till att han inte är det är för att det inte finns någon kvinna som vill ligga med honom för att han upptagen. 

    Jag vill leva med en man som vill vara trogen mot mig av helt egen vilja. Jag vill inte att mitt förhållande ska hålla ihop pga andra kvinnors lojalitet mot mig. 

    Jag ser inte andra kvinnor som problemet. Jag ser inte andra kvinnor som ett hot då problemet i förhållandet finns oavsett. Det är inte kvinnan som sårar mig. Det är mannen. 
    Fast det är ju inte det som är frågeställningen i diskussionen. Frågeställningen är snarare om det är rätt eller fel att delta i en otrohet och om man har ett ansvar för det, där vissa verkar tycka att det inte är fel och att man inte har något ansvar för vad man väljer att delta i.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 14:19:55 följande:
    Jag personligen tycker inte att det är varken rätt eller fel. För mig är det en ickefråga. Jag skulle aldrig lägga någon skuld på kvinnan. 
    Det handlar fortfarande inte om att lägga skulden på kvinnan, det handlar om kvinnans eget ansvar för sin medverkan.

    Om det deltar i något som såra och förnedrar en annan människa och någon säger att du har ett ansvar för ditt deltagande så betyder inte det att man lägger hela skulden på dig, det betyder att ber dig ta ansvar för ditt deltagande.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 14:34:07 följande:
    Jag tycker inte att kvinnan behöver känna något ansvar för sin medverkan. 
    Vad hon känner är irrelevant, det är snarare en fråga om hon har eller inte har ett ansvar. Bara för att jag känner att det är helt ok att göra precis som jag vill mot vem jag vill så betyder inte det att jag inte har ett ansvar för vad jag väljer att göra eller delta i att göra mot andra.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 14:45:06 följande:
    I den här frågan anser jag att kvinnan inte har ett ansvar. 
    Ok, hon deltar men har inte ansvar för sitt deltagande? Hur får du ihop det där?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 15:05:20 följande:
    Hon hade inte kunnat delta om mannen inte hade låtit henne. För mig kokar allt ner till mannen och hans val. Det är han som sviker ett löfte. Det är han som sårar. 

    Som sagt. För mig är kvinnans deltagande, ansvar eller moral en ickefråga. Jag förlitar inte min lycka på okända kvinnor. Jag ställer inte krav på okända människor på det sättet. 

    Eftersom att jag lägger 100% av ansvaret på mannen så finns det inga % över till kvinnan. Vad hennes samvete säger henne i frågan spelar absolut ingen som helst roll. Om hon njuter av det eller mår skit är inget jag bryr mig om.
    Fast även om mannen vill det så behöver hon ju inte delta om hon inte själv vill det så i slutändan är det ju hennes eget val inte hans. Och hon ansvar väl själv för vad hon väljer?

    Ingen har påstått att hon bryter ett löfte, vi pratar fortfarande om deltagande i en otrohet inte om att hon skulle vara otrogen själv.

    Japp, man får tycka vad man vill kring frågan, men det som diskuteras är som sagt deltagande och vilket ansvar man har för sitt deltagande.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (!) skrev 2020-10-21 15:29:02 följande:
    Som sagt. Jag lägger inte ansvaret för min lycka i händerna på okända kvinnors lojalitet mot mig. En man som bara är trogen för att inga frestelser finns saknar värde för mig. En sån man vill jag inte leva med. För mig är frivillighet den viktigaste grundstommen i kärlek. Det är inte kärlek om den inte är frivillig. 

    Om min man väljer att vara otrogen, oavsett anledning så är det hans eget val. Precis som att det skulle vara mitt eget val om jag skulle vara otrogen. 
    Och kvinna som väljer att ligga med honom har ju oxå gjort ett val

    Det handlar som sagt inte om att lägga skulden för hans otrohet på henne, det handlar om man har eller inte har ett ansvar för vad man väljer att delta i.
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?