• AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-10-20 22:57:00 följande:
    Många orkar inte läsa länkar, därför kopierar jag in texten
     
    "Great Barringtondeklarationen

    Som epidemiologer och specialister på infektionssjukdomar och folkhälsa hyser vi stor oro för de skadliga fysiska och mentala effekterna på folkhälsan som kommer av rådande COVID-19-policy och vi rekommenderar ett alternativt tillvägagångssätt som vi kallar Riskbaserat Skydd.


    Vi kommer från både vänster och höger politiskt, från olika delar av världen och vi har ägnat våra karriärer åt att skydda människor. Den nedstängningsstrategi som råder i större delen av världen ger förödande effekter på folkhälsan på kort och på lång sikt. Resultaten (för att nämna några) inkluderar lägre vaccinationsgrad hos barn, försämrade kardiovaskulära utfall, färre cancerscreeningar och försämrad mental hälsa ? vilket leder till högre överdödlighet under de kommande åren.  Lägre samhällsklasser, yngre och barn bär den tyngsta bördan. Att hålla skolor stängda för elever är gravt orättvist.


    Att hålla dessa åtgärder på plats tills ett vaccin är tillgängligt kommer att orsaka irreparabla skador, med de redan missgynnade oproportionerligt utsatta.


    Lyckligtvis växer vår kunskap om viruset dag för dag. Vi vet att risken att dö av COVID-19 är mer än tusen gånger högre hos de gamla och svaga än de unga. För barn är COVID-19 faktiskt mindre farligt än många andra sjukdomar, inklusive influensa.


    I takt med att immuniteten byggs upp i befolkningen minskar risken för infektion för alla inklusive för riskgrupper. Vi vet att alla populationer så småningom kommer att nå flockimmunitet ? dvs. nå den punkt där graden av nya infektioner är stabil ? och att detta kan påskyndas eller förstärkas (men inte är beroende) av ett vaccin. Vårt mål bör därför vara att minimera dödlighet och skadliga effekter på samhället tills vi når flockimmunitet.


    Det mest empatiska tillvägagångssättet som balanserar risker och fördelar med att uppnå flockimmunitet är att låta dem som har minimal risk för dödsfall att leva sina liv normalt för att bygga upp immunitet mot viruset genom naturlig infektion, samtidigt som vi skyddar riskgrupper bättre. Vi kallar detta Riskbaserat Skydd.


    Att anta åtgärder för att skydda riskgrupper bör vara det centrala målet för hantering av COVID-19, sett till folkhälsan i stort. Till exempel bör vård/omsorgshem använda personal med förvärvad immunitet och utföra frekvent PCR-testning av annan personal och alla besökare. Personalomsättning bör minimeras. Pensionärer som bor hemma bör få matvaror och andra nödvändiga saker levererade till sitt hem. När det är möjligt bör de träffa familjemedlemmar utomhus hellre än inomhus. En omfattande och detaljerad lista över åtgärder, inklusive tillvägagångssätt för hushåll med både äldre och yngre generationer, kan implementeras och ligger inom folkhälsoexperters kunskapsområde och kompetens.


    De som inte utgör riskgrupper bör omedelbart få återuppta ett normalt liv. Enkla hygienåtgärder, som frekvent handtvätt och att stanna hemma när man är sjuk bör utövas av alla för att minska tröskeln till flockimmunitet. Skolor och universitet bör hållas öppna för undervisning på plats. Fritidsaktiviteter, som sport, bör återupptas. Unga vuxna med låg risk bör arbeta normalt snarare än hemifrån. Restauranger och andra företag bör öppna. Konst, musik, sport och andra kulturella aktiviteter bör återupptas. Personer i riskgrupp kan delta om de vill, medan samhället som helhet åtnjuter det skydd de utsatta ges av dem som har byggt upp flockimmunitet.


    Dr. Martin Kulldorff, professor of medicine at Harvard University, a biostatistician, and epidemiologist with expertise in detecting and monitoring of infectious disease outbreaks and vaccine safety evaluations.


    Dr. Sunetra Gupta, professor at Oxford University, an epidemiologist with expertise in immunology, vaccine development, and mathematical modeling of infectious diseases.


    Dr. Jay Bhattacharya, professor at Stanford University Medical School, a physician, epidemiologist, health economist, and public health policy expert focusing on infectious diseases and vulnerable populations."


    De där läkarna är udda figurer med märkliga uppfattningar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-10-20 23:25:01 följande:

    Skrömmande att så många vill ha diktatur eller det är de som hörs mest i forum och i facebookkommentarere. Folk jag träffar har sällan de åsikterna, har ju varit på afterwork på krogen med arbetskollogorna. Alla går ju på tex lekland, badhus, barnkalas, gym, köpcentrum, träffar släkt och vänner osv. Dvs lever som vanligt.


    Massarbetslöshet, fattigdom, självmord och forkortad medelivslängd. Det är dags att vakna och förstå vilka konskvenser restriktioner leder till. Det är tragisk med dem som blir svårt sjuka och dör i Covid men alterntivet är värre. 


    Förreen går det inte att bedriva sjukvård om vi inte får in skattepengar (vilket vi inte får med massarbetslöshet)


    humanismkunskap.org/2020/04/28/plandemic-bedrageriet-dags-att-satta-stopp/


    Onödig hysteri. Man använder en sån lag bara så länge man måste. 
  • AndreaBD
    Anonym (moi) skrev 2020-10-21 09:47:14 följande:
    Och vad är problemet att försörja sig om man bara följer restriktioner? Inte åker buss/T-bana tillsamans med 50000 andra samtidigt?
    Och sjukvården kan gå under långt innan det slutar komma in skattepengar om pandemin tar fart igen så som den börjar redan nu pga alla själviska idioter.
    Precis. Det kommer inte att bli någon lockdown ändå. Om det inte blir riktigt katastrofalt, då kanske man måste göra det en kortare tid, men jag tror inte att det kommer att behövas.
  • AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-10-21 12:55:17 följande:
    Nej det handlar inte om Sverige. Inte i nuläget iallafall.

    Jag tar Frankrike och Spaniens (tidigare, vissa nuvarande) restriktioner som exempel. Utegpngsförbud, ute ma en timme, max en kilometer från hemmet, munskyddskrav även ensam ute långt ifrån folk. osv

    Jag är inte konspiratiioniskt lagd. För bara ca 7-8 månader sedan hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att något sådant skulle inträffa i västerländska demokratiska länder. Hade någon förutspått detta hadejag avfärdat dessa som konspiratoriska eller helt galna. Men det hände. På riktigt!
    Det förvånar mig att du inte förväntat dig det. Jag har alltid utgått ifrån att man i ett riktigt nödläge får ta till nödlagar också. Det gäller då i första hand just smittsamma sjukdomar eller också krig eller miljökatastrofer. 
  • AndreaBD
    mari123 skrev 2020-10-21 14:54:19 följande:

    "Corona" har blivit som "den globala uppvärmningen"! Man MÅSTE tro på den annars är man en "FÖRNEKARE". Skamsen tar man sig hem och isolerar sig.


    Ähhh.... det är väl en himla skillnad! Jag har haft corona, den globala uppvärmningen däremot har jag ju inte kunnat känna av direkt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-11-23 19:14:48 följande:

    Och det har hjälpt menar du?


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7605581&fbclid=IwAR0Gdwpv7pLUdAPp-VgOXL5aQC9ssMnDooRTqSip_wV0PY7mwh2cMklKvcU

    www.svt.se/nyheter/ekonomi/nationalekonomen-dodligheten-minskar-inte-av-lockdowns


    Jag håller helt med honom - andra länken, första fungerar inte. Men man vet inte hur det blir framöver. I allra värsta nödfall behöver man stänger ner en kort tid. Annars är jag helt för att inte göra det, så länge det inte är värsta krisen. 
  • AndreaBD
    Anonym (dr Strange) skrev 2020-12-14 08:59:59 följande:
    Det går säkert att diskutera om och hur Covid är hanterbar eller ej. men det är har flesta av oss här inte rätt kompetens för.
    Själv vill jag lite mer fokusera på några av resterande punkterna i uppropet som jag helhjärtat stödjer, nämligen dessa:

    att inga doser av det experimentella Covid-l9 vaccinet ska köpas in förrän alla säkerhetstester och långtidstester gjorts.
    att läkemedelsindustrin ska vara ekonomiskt ansvariga för den vaccinprodukt de säljer. De ska kunna stämmas och betala ut skadestånd om deras produkt ger skador, handikapp eller död. För det är våra skattepengar som finansierar inköpet ? det finns inget ?gratis? vaccin.
    att stormedia upphör att skrämma upp folk och blåsa upp något som orsakat 5 procent av alla dödsfall i år, inte mer. Vi kan hantera detta och rädslor, ekonomisk osäkerhet och arbetslöshet är oerhört mycker mer skadande för samhället än denna influensa.
    Jag tror att det finns en poäng med att läkemedelsföretagen inte ska kunna stämmas. Det är så himla många som ska få vaccinet - vilket företag vill ta risken att bli stämt av så många?  Hade vi fått ett vaccin då?
  • AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-12-17 22:49:29 följande:

    Lyssna: 


    Löjligt! Man behöver en sån lag just för en pandemi-situation. Inte i någon annan situation förstås. 
  • AndreaBD
    Anonym (dr Strange) skrev 2020-12-18 14:26:51 följande:
    En del använder samma benämning för mediebevakningen och olika besked från regeringar och myndigheter världen över..
    Men, men..

    Idag kl 16.15 har regeringen presskonferens och ska informera oss om vad vi inte får göra mer. Vi hörs då.
    Kan behövas just nu. Herregud, förstår ni inte att det är nödvändigt! Nu när det ändå finns vaccin så kan vi väl hålla ut lite och inte ta onödiga risker och hålla dödsantalen så låga som vi bara kan? 
  • AndreaBD
    Anonym (Mörkrädd) skrev 2020-12-18 19:25:16 följande:
    Förresten angående dödstalen kan vem som helst gå in på SCB och kolla. Notera att vi hade underdödlighet 2019 och i början av 2020, så en viss överdödlighet, jämfört med snittet, var att vänta för 2020.
    Okej, några tusen blir det visserligen ändå, men framför allt så  gäller det den här pandemin. Tänk om vi får ett värre virus nästa gång?
Svar på tråden Regeringen vill införa pandemilag