Inlägg från: Anonym (Mörkrädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mörkrädd)

    Regeringen vill införa pandemilag

    Bilden kan innehålla: mem, text där det står ?TREATING PEOPLE WHO ARE NOT SICK AS IF THEY ARE SICK BY FORCING THEM TO ACT SICK (SOCIAL DISTANCING, WEAR A MASK AND STAY HOME) IS A MENTAL ILLNESS CALLED MÜNCHAUSEN SYNDROME BY PROXY BUT THAT'S NONE OF MY BUSINESS?
  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-12-18 14:54:09 följande:

    Om folk hade skött sig från första början hade vi inte behövt en pandemilag!! Ändå ser man idioter som skryter med att de skiter i restriktioner, man ska minsann fira jul med hela tjocka släkten, umgås ungefär som vanligt med sina bekanta och ungarna ränner ut och in hos kompisar och grannar! Nån i forumet hade en unge som skulle på barnkalas i helgen och den morsan var så otroligt mallig över att hon tyckte att hon gjorde rätt som sket i allt och att de andra föräldrarna tydligen tyckte likadant! Det är såna idioter som gör att vi har en mycket större spridning än vi borde ha och JA vi behöver en pandemilag för att stoppa idiotin!!


    Som att det skulle gått att "svälta ut" viruset. Det fungerar inte så.
  • Anonym (Mörkrädd)
    AndreaBD skrev 2020-12-18 14:39:26 följande:
    Kan behövas just nu. Herregud, förstår ni inte att det är nödvändigt! Nu när det ändå finns vaccin så kan vi väl hålla ut lite och inte ta onödiga risker och hålla dödsantalen så låga som vi bara kan? 
    För tänk om vi skulle hinna få flockimmunitet så pandemin klingar av vi hinner börja massvaccinera. Vilken flopp!
  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (dr Strange) skrev 2020-12-18 14:26:51 följande:
    En del använder samma benämning för mediebevakningen och olika besked från regeringar och myndigheter världen över..
    Men, men..

    Idag kl 16.15 har regeringen presskonferens och ska informera oss om vad vi inte får göra mer. Vi hörs då.
    Jag har ont i magen och mår illa av ångest inför nya presskonfereansen. Hade lagat middag men fick inte i mig något. Det känns som mörka tider väntar nu, många som kommer att fara väldigt illa.
  • Anonym (Mörkrädd)
    AndreaBD skrev 2020-12-18 14:39:26 följande:
    Kan behövas just nu. Herregud, förstår ni inte att det är nödvändigt! Nu när det ändå finns vaccin så kan vi väl hålla ut lite och inte ta onödiga risker och hålla dödsantalen så låga som vi bara kan? 
    Förresten angående dödstalen kan vem som helst gå in på SCB och kolla. Notera att vi hade underdödlighet 2019 och i början av 2020, så en viss överdödlighet, jämfört med snittet, var att vänta för 2020.
  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Toppen) skrev 2020-12-18 19:50:59 följande:
    Fast det verkar ju inte fungera, då många ändå gör som de tycker. Därför välkomnar jag en lag.
    Att många ändå gör som de tycker betyder ju att de inte köper detta med restriktionerna och inte tycker det är rätt. Nu gäller det att alla dessa ställer upp och protestera.
  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-12-18 22:13:50 följande:
    Haha det är ju exakt så det funkar :D Om ett virus inte hittar någon att infektera så dör det ju ut.

    Men alla arbetsplatser kan inte stänga, sjukvården, äldrevården, polisen, matbutiker osv måste fortsätta. Trots risk för stänga straff kommer vissa ändå att träffa andra. Alltid är det någon enstaka som smittar någon ändå. När man släpper restriktionerna så ökar smittspridningen. 

  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Toppen) skrev 2020-12-18 22:11:19 följande:
    Nej det betyder att de är själviska. Nu gäller det att de skräper till sig och följer restriktionerna.
    Många får psykisk ohälsa och nedsatt livskvalië av att isolera sig, men det kanske du inte bryr dig om.
  • Anonym (Mörkrädd)

    Själv känner jag mig nedstämd och stressad, och det vet jag fler som känner. 

  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-12-18 22:49:15 följande:
    Fast det var ju inte vad du pratade om :) 

    Vad menar du? Jag skrev att det inte går att svälta ut ett virus.


     


    Eller jo, om vi stänger precis ALLA arebtsplatser. ALLA stannar i sina hem ett par månader. Utegångsförbud och den som trotsar detta stjuts ihjäl så fort de öppnar en dörr. Tänk efter nu, de kommer omöjligt kunna hålla koll precis överallt, folk kommer fuska i allfall. Kanske den beväpande militären fuskar. Efter två månader finns det säker några entaka ändå som  likt förb.. lyckats blivit smittad Så när allt öppnas upp igen så finns risken att det börjar spridan och så är vi där igen.


    Konsekvenserna av denan nedstängning skulle förstås få enorma konskevener i antal död då sjukhusen och åldevården höll stängt (alla arbetspaltser stängde, förutom beväpnad militär.


    Detta är förstås ett extremt exempel som inte är genomförbart, det förstår jag att ingen förespråkar. Jag vill bara påpeka att inte ens dessa fiktiva restriktioner skulle utrota viruset.

  • Anonym (Mörkrädd)
    Anonym (Toppen) skrev 2020-12-19 14:07:42 följande:
    Självklart bryr jag mig om det, det är jättetråkigt. Tycker dock att det är värre att människor blir väldigt sjuka och dör faktiskt. Jobbar inom vården och det har varit fruktansvärt. Helt fruktansvärt. Så ja, jag tycker att det är viktigare att folk håller sig borta från varandra. Man får göra det bästa man kan. Gå ut och ta långa promenader, hålla sig sysselsatt. Det är väldigt lätt för folk här att skriva att "de hellre dricker en flaska corona". Men när de ligger där utan att kunna andas och utan att få säga adjö till anhöriga, då hade de nog hellre stannat hemma och känt sig nedstämda.

    Jag jobbar inom sjukvården jag med, ja har även haft covidpatienter.

    Jag har sett mycket lidande genom åren, Covidpatientern utmärker sig inte värre än annat lidande. 


    Hur sjutton ska vi ha råd med en värdig sjukvård framöver om när vi får massarbetslöshet? 


    Läkaren Sebastian  Rushworth uttrycker sig väldigt klokt tycker jag, om mediahysterin mm.



    ">

Svar på tråden Regeringen vill införa pandemilag